Istraživači kažu da je trgovanje bitcoinima za kinesku Novu godinu zajamčena dobit


Zvuči li prosječan ROI od 9% privlačno?

Kako se ispostavilo, upravo to donosi kineska Nova godina bitcoin ulagača u posljednjih osam godina, prema novom izvješću platforme za financijske usluge digitalne imovine Matrixport.

“Kupnja Bitcoina na kraju prvog dana kineske Nove godine i njegova prodaja 10 dana trgovanja kasnije dobit će u prosjeku +9%, pri čemu svih proteklih osam godina (2015.-2022.) pokazuju pozitivne povrate,” Marcus Thieln, Voditelj istraživanja u Matrixportu, napomenu.

Prema Thielenu, to znači – ako je datum ispravan – investitori koji su kupili Bitcoin u nedjelju, 22. siječnja, i izađu iz pozicije sljedeće srijede, 1. veljače, mogli bi napustiti poziciju s profitom od 9%.

“Kina je imala ogroman utjecaj na Bitcoin dugi niz godina”, rekao je Thilin. Dešifrirati. – Kad se ljudi sretnu, razgovaraju.

Povijesni dobici za Bitcoinovu lunarnu novu godinu 2015.-2022. Izvor: Matrixport.

Kao što gornji grafikon pokazuje, desetodnevno razdoblje trgovanja nakon lunarne nove godine 2017. bilo je najprofitabilnije u proteklih osam godina, s dobitkom od 15% tijekom blagdanskog razdoblja, nakon čega slijedi 14% u 2021. i 13% u 2016. .

“Prosječni akumulirani povrat Bitcoina u idealnom vremenu je oko 15-19 dana, kada cijene obično porastu od +12% kada se kupe na prvi dan kineske Nove godine i dosegnu vrhunac 15-19 dana,” dodao je Thieln. .

Velika nova godina za bitcoin

Nakon turbulencija na tržištima kriptovaluta 2022., Bitcoin je prkosio izgledima do sada u siječnju, budući da je cijena najveće svjetske kriptovalute porasla za oko 38% od početka godine.

Trgujući se po cijeni od 16.520 dolara 1. siječnja, bitcoin je u subotu dostigao 23.282 dolara i trenutno se trguje po cijeni od oko 22.900 dolara, prema CoinGecku.

Ako se obrazac koji je identificirao istraživač Matrixporta nastavi, to znači da bi – na temelju 24-satnog vrha od 22.948 dolara – do 1. veljače bitcoin mogao premašiti 25.000 dolara.

Hoće li se ovaj scenarij odigrati u stvarnosti ili ne, ostaje za vidjeti, ali neki su stručnjaci, govoreći o trenutačnom usponu, već upozorili na potencijalnu zamku bikova koja bi mogla dovesti u iskušenje neiskusne trgovce.

U međuvremenu, najnovije izvješće CoinSharesa pokazalo je vrlo oprezan pristup koji su ulagači prošlog tjedna pokazali prema bitcoin investicijskim proizvodima, s kratkim pozicijama koje značajno dominiraju priljevima novca u SAD-u.

Ne dajući mišljenje

Stavovi i mišljenja izražena od strane autora služe samo u informativne svrhe i ne predstavljaju financijski, investicijski ili drugi savjet.

Ostanite u tijeku s novostima o kriptovalutama i svakodnevno primajte ažuriranja u svoju pristiglu poštu.Source link

Leave a Comment