Izvješće – Bitcoin News Wallets


Sedam velikih banaka, uključujući Bank of America, JPMorgan Chase i Wells Fargo, Navodno se udružio kako bi pokrenuo digitalni novčanik koji će se natjecati s drugim pružateljima novčanika kao što su Paypal i Apple Pay.

Velike banke pokrenut će digitalni novčanik

Wall Street Journal izvijestio je u ponedjeljak da se Bank of America, JPMorgan Chase, Wells Fargo i četiri druge financijske institucije koje stoje iza platne mreže Zelle udružuju kako bi pokrenuli digitalni novčanik koji će potrošači koristiti prilikom plaćanja putem interneta.

Portfeljem će upravljati Fintech Early Warning Services (EWS), koji posjeduje i upravlja Zelleom. EWS pruža rješenja za upravljanje rizikom financijskim institucijama, državnim agencijama i tvrtkama za plaćanje. U vlasništvu je Bank of America, JPMorgan Chase, Wells Fargo, Truist, Capital One, PNC Bank i US Bank.

Novi digitalni novčanik, koji će biti povezan s debitnim i kreditnim karticama kupaca za online plaćanja, radit će odvojeno od Zellea. Banke se žele natjecati s drugim pružateljima novčanika kao što su Paypal i Apple Pay jer su zabrinute da će izgubiti kontrolu nad svojim odnosima s klijentima, navodi se u objavi pozivajući se na ljude upoznate s tim pitanjem.

EWS planira započeti s uvođenjem novog novčanika u drugoj polovici ove godine. Visa i Mastercard već su uključeni, a fintech tvrtka obratila se drugim kartičarskim mrežama, poput Discover Financial Services, kako bi procijenila njihov interes za dodavanjem svojih kartica u novčanik.

Bernsteinova analitičarka Harshita Rawat komentirala je vijest u bilješci klijentima u ponedjeljak. Objasnila je da su velike banke “uvijek bile predmet zavisti PayPalu”, dodajući:

Jednostavno je potrebno previše vremena, ubojito korisničko iskustvo (koje mora biti bolje od postojećih tvrtki, a ne samo isto) i uvjerljiva ponuda vrijednosti trgovca za izgradnju dvostranih mrežnih učinaka u plaćanjima kako bi se postigao razmjer.

oznake u ovoj priči

Digitalni novčanik Apple Pay Bank of America Banke koje se natječu s Apple Pay Banke koje se natječu s PayPal Bernstein analitičar kripto novčanik novčanik kriptovalute digitalni novčanik JPMorgan digitalni novčanik Paypal Wells Fargo digitalni novčanik

Što mislite o velikim bankama koje surađuju na pokretanju digitalnog novčanika koji bi se natjecao s Paypalom i Apple Payom? Javite nam u odjeljku za komentare ispod.

Kevin Helms

Kevin, austrijski student ekonomije, pronašao je Bitcoin 2011. i od tada je evangelizator. Njegovi interesi leže u sigurnosti Bitcoina, sustavima otvorenog koda, mrežnim učincima i raskrižju ekonomije i kriptografije.

Zasluge za slike: shutterstock, pixabay, wikicommons

Ne dajući mišljenje: Ovaj je članak samo u informativne svrhe. To nije izravna ponuda ili traženje ponude za kupnju ili prodaju, niti preporuka ili potvrda bilo kojeg proizvoda, usluge ili tvrtke. Bitcoin.com ne pruža investicijske, porezne, pravne ili računovodstvene savjete. Ni Tvrtka ni autor neće biti odgovorni, izravno ili neizravno, za bilo kakvu štetu ili gubitak uzrokovan ili navodno uzrokovan korištenjem ili oslanjanjem na bilo koji sadržaj, robu ili usluge spomenute u ovom članku ili u vezi s njima.

Source link

Leave a Comment