Izvješće UnidosUS-a otkriva da je nesigurnost hrane najveća među Latinoamerikancima u ruralnim zajednicama


WashingtonI 24. siječnja 2023 /PRNewswire/ — Danas UnidosUS, najveća organizacija za zagovaranje i građanska prava u Latinskoj Americi, i Knorr®Unileverov najveći prehrambeni brend objavio je izvješće u kojem istražuje glad i nesigurnost hrane među Latinoamerikancima koji žive u ruralnim zajednicama. Neadekvatna hrana za stolom: Pogled na nesigurnost hrane među Hispancima/Latinoamerikancima koji žive u ruralnim zajednicama u ujedinjena država“Odražava rezultate mješovite metode procjene potreba među 16 članova zajednice i 23 vođe zajednice diljem zemlje provedene između veljače i ožujka 2022 koji je istraživao nesigurnost hrane i nedostatak hranjive prehrane u ruralnim latinoameričkim zajednicama.

Rezultati su otkrili mogućnosti na individualnoj, društvenoj, organizacijskoj i političkoj razini za rješavanje pitanja prehrane i nesigurnosti hrane među Latinoamerikancima koji žive u ruralnim područjima, uklj.

  • Latinoamerikanci koji žive u ruralnim zajednicama imaju veće stope nesigurnosti hrane
  • Ruralne zajednice Latinoamerikanaca često rade na farmama koje uzgajaju nacionalnu hranu, ali njihovi životni uvjeti i zemljopisni položaj stvaraju prepreke pristupu zdravoj hrani i održavaju ciklus nesigurnosti hrane.
  • Čelnici zajednice i članovi raspravljali su o važnosti kulturno prilagođenih programa pomoći u hrani

“Provedba predloženih programskih i političkih preporuka navedenih u našem izvješću ima potencijal za poboljšanje pristupa izboru zdrave hrane,” rekla je Rita Caron, potpredsjednica Health, UnidosUS. “Poboljšanje pristupa izborima koji su kulturološki osjetljivi i pravedni može poboljšati obrasce prehrane i spriječiti ili odgoditi pojavu pretilosti i drugih kroničnih stanja među Latinoamerikancima u ruralnim zajednicama. To će imati pozitivan učinak na gospodarstvo i zdravlje naše nacije.”

UnidosUS i Knorr surađuju od 2020. i imaju zajedničku misiju osigurati pristupačnu, hranjivu i zdravu hranu za sve Amerikance. Brand je financirao studiju kako bi se stekao vrijedan uvid u živote i potrebe latinoameričke zajednice koja živi u ruralnim područjima.

“Knorr vjeruje da bi ukusna i hranjiva hrana trebala biti dostupna svima, međutim, shvaćamo da to nije stvarnost za sve u našoj zemlji, posebno u ruralnim područjima gdje je pristup ograničeniji”, rekao je. Gena Kirovdirektor marketinga za Sjevernu Ameriku za Knorr®. “Kao dio naše misije kao robne marke, Knorr podržava organizacije i inicijative kao što je UnidosUS s nadom da kroz ove napore, zajedno možemo pomoći u pronalaženju rješenja za poboljšanje pristupa hranjivoj hrani za Latinoamerikance koji žive u ruralnim područjima i zajednicama s nesigurnom hranom. ”

Preporuke programa i politike u izvješću izravno su usklađene s nedavnom Strategijom Bijele kuće o gladi, prehrani i zdravlju, koja ocrtava nacionalnu strategiju za postizanje hrabrog cilja iskorenjivanja gladi u Americi do 2030. godine.

Troje Preporuke programa Iz izvješća UnidosUS uključuje:

  • Promicati edukaciju o prehrani uz vođenje računa i poštovanje prema kontekstu Latinoamerikanaca koji žive u ruralnim zajednicama;
  • jačanje programa povezanih s prehranom kako bi se poboljšalo sudjelovanje;
  • Uvođenje virtualnog obrazovanja za rješavanje razlika u pristupu.

četiri Preporuke politike Iz izvješća UnidosUS uključuje:

  • poboljšanje sigurnosti hrane i pristupa hrani za sve Latinoamerikance;
  • poboljšanje pristupa saveznim programima pomoći u prehrani i uključivanja u njih;
  • poboljšanje pristupa hrani i rješavanje prepreka uzrokovanih izgrađenim okolišem;
  • Jačanje raspodjele financiranja za poboljšanje rezultata sigurnosti hrane.

Cijelo izvješće dostupno je na ovoj poveznici.

O UnidosUS-u

UnidosUS, Prethodno poznat kao NCLR (Nacionalno vijeće Larze), to je najveća organizacija za građanska prava i zagovaranje latinoameričkih prava u zemlji. Svojim jedinstvenim spojem stručnog istraživanja, zagovaranja i programa, i partnerska mreža Od oko 300 društvenih organizacija diljem svijeta ujedinjena država I PortorikoUnidosUS istodobno izaziva društvene, ekonomske i političke prepreke koje utječu na Latinoamerikance na nacionalnoj i lokalnoj razini. Više od 50 godina UnidosUS ujedinjuje različite zajednice i grupe koje traže zajednički jezik kroz suradnju i koje dijele želju da našu zemlju učine jačom. Za više informacija o UnidosUS, posjetite www.unidosus.org ili nas pratite FacebookI InstagramI Cvrkut.

O Knorru®

Knorr® Smatra da zdrava i hranjiva hrana treba biti dostupna i pristupačna svima. To nije stvarnost za sve u današnjoj Americi. Zato smo na putu da osiguramo da svi Amerikanci mogu kreirati zdrave obroke u kojima se dobro osjećaju. Bilo da se radi o stvaranju visokokvalitetnih proizvoda, pružanju jednostavnih recepata koje su izradili kuhari ili podržavanju organizacija i inicijativa koje pružaju pristup zdravoj hrani, Knorr® Ostaje predan svojoj dugoj povijesti pružanja dobre hrane svima.

Tvrtka je osnovana 1838. godine, kada je njen osnivač Karl Heinrich Knorr Pioniri u sušenju začina i povrća kako bi sačuvali njihov okus i hranjivu vrijednost. Od tada Knorr® Postao je globalni brend koji nudi široku paletu temeljaca, juha, začina, umaka, grickalica za juhe, začina, smrznutih i gotovih jela.

Kontakt: Elsa ReneeI [email protected]

Izvor: UnidosUS

Source link

Leave a Comment