Izvrsna evidencija SEC-a o kriptovaluti: regulacija i provedba


Better Markets objavio je izvješće “SEC-ova izvrsna evidencija o kriptovalutama: regulacija i provedba”:

zašto je to važno. SEC se našao pod nemilosrdnom — često licemjernom — kritikom industrije kriptovaluta i mnogih njenih saveznika, posebice u Kongresu, ali iu medijima. Ova je kritika uglavnom bila bez činjenica i neutemeljena, ignorirajući, ako ne i lažući, višeslojnu misiju, prakse, ograničenja i strategiju održavanja vladavine prava. Naše izvješće detaljno prikazuje činjenice o tome što je SEC zapravo radio i zašto je bio najučinkovitiji u danim okolnostima.

što smo rekli. Napadi na SEC su izvrsni s obzirom na to da oni samo pokušavaju natjerati industriju kriptovaluta da se pridržava zakona i pravila kojih se već pridržavaju sve druge tvrtke koje poštuju zakone u SAD-u. Ovi zakoni i propisi zahtijevaju zaštitu kupaca i ulagača te financijsku stabilnost koja čini osnovu američkog tržišta kapitala i industrije vrijednosnih papira. To je ono što stvara povjerenje ulagača u američka tržišta i zašto su ona najšira, najdublja, najlikvidnija i najpoželjnija tržišta kapitala na svijetu. To olakšava stvaranje kapitala i poslovanja koji potiču američko gospodarstvo, radna mjesta, rast i životni standard.

Zbog toga je prodaja i trgovanje neregistriranim vrijednosnim papirima bez zaštite kupaca, ulagača i financijske stabilnosti nezakonito i zašto je SEC dobio zadatak da to zaustavi. Nažalost, industrija kriptovaluta svjesno je odabrala kršenje zakona kao poslovnu strategiju i bori se protiv SEC-a iznimnom, ako ne i neviđenom žestinom. Neosnovani napadi industrijskih saveznika samo su pogoršali te poteškoće. Ovo je značajno povećalo vrijeme i resurse koje je SEC morao posvetiti reguliranju i praćenju kriptovaluta, što se događa u vrijeme kada je financiranje SEC-a bilo neadekvatno, s današnjim razinama osoblja na ili ispod razine iz 2016. godine.

minimum. Komisija za vrijednosne papire i razmjenu (SEC) ima dobre rezultate u reguliranju i provođenju kripto industrije. Oni koji su zainteresirani za zaustavljanje vala kripto kriminala, umjesto da guraju zakone koji su pogodni za kripto, trebali bi povećati sredstva SEC-u i adekvatno financirati njegovu važnu misiju zaštite ulagača i tržišta.

Izvješće je dostupno ovdje.Source link

Leave a Comment