Jamie Dimon ismijava kriptovalutu i kaže da je to “kamen za kućne ljubimce”


Jamie Dimon, izvršni direktor JPMorgan Chasea, izrazio je svoje protivljenje kriptovaluti u četvrtak.

Bitcoin je sam po sebi, rekao je Dimon za CNBC-jev “Squawk Box”, “obmanjujuća prijevara”. Tijekom intervjua nazvao ju je i “stijenom ljubimcem”.

Jamie Dimon o plafonu duga: ‘To nije nešto s čime se moramo igrati’

Na pitanje o BlackRocku i drugim investicijskim tvrtkama koje ulažu u blockchain, objasnio je: “Ovo je drugačije.”

Izvršni direktor JPMorgana Jamie Dimon rekao je da, ako želimo riješiti klimatske promjene, to nije protiv klime [change] Amerika će povećati naftu i plin.

Govoreći o nedavnom razgovoru s kupcem, izvršni direktor JPMorgana Jamie Dimon inzistirao je na tome da povećanje proizvodnje prirodnog plina u SAD-u nije u sukobu s ciljem smanjenja emisija stakleničkih plinova. Reuters/Gena Moon/File Photo/Reuters Photo (Reuters/Gena Moon/File Photo/Reuters Pictures/Reuters Pictures)

“Blockchain je tehnološki sustav knjige koji koristimo za prijenos informacija”, objasnio je. “Koristili smo ga za prekonoćne otkupe i otkupe tijekom dana. Koristili smo ga za prijenos novca.”

Dimon je rekao da je blockchain “tehnološka knjiga za koju vjerujemo da će se moći objaviti.”

Također je rekao za CNBC da ga “uopće nije iznenadilo” ono što se dogodilo s burzom kriptovaluta FTX koja je sada u kolapsu.

FTX KRIPTOVALUTA SKOČI VIŠE OD 35% NAKON ŠTO JE CEO JOHN RAY REKAO DA SE KRIPTOMURZA U STEČAJU MOŽE NASTAVITI

FTX, koji je procijenjen na 32 milijarde dolara, podnio je zahtjev za bankrot prema Poglavlju 11 u studenom. Osnivač Sam Bankman-Fried podnio je ostavku na mjesto izvršnog direktora istog dana kada je uveo burzu i od tada je protiv njega podignuto više kaznenih prijava od strane Južnog okruga New Yorka i Komisije za vrijednosne papire i burzu. Izjasnio im se da nije kriv.

kriptovaluta

FTX logo i prikaz kriptovalute vide se kroz razbijeno staklo na ovoj ilustraciji snimljenoj 13. prosinca 2022. REUTERS/Dado Ruvic/Ilustracija (Reuters/Foto Reuters)

“Ja to zovem decentraliziranom Ponzi shemom”, rekao je Dimon o FTX-u. “Hupe oko ove stvari bio je nevjerojatan.”

BITCOIN “NE VRIJEDI”: CEO JPMORGAN DIMON

Rekao je da su regulatori “ovo odavno trebali zaustaviti”, napominjući da su ljudi “izgubili milijarde dolara”.

Elektronička valuta

Prikazi kriptovaluta prikazani su na ovoj ilustraciji, 24. siječnja 2022. (Reuters / Dado Rović / Ilustracija / Reuters)

Također je ponovio da “kriptovalute same po sebi ne rade ništa.” “To je kamen za kućne ljubimce.”Source link

Leave a Comment