Je li krumpirovo mlijeko nova održiva alternativa mliječnim proizvodima? Ove dvije marke kažu da.


Veganski sir postoji već neko vrijeme. Obično se radi od isprobanih sastojaka kao što su indijski oraščići, kokosovo ulje i kulture kako bi se ponovio okus i tekstura tradicionalnog mliječnog sira, ali veganski proizvođači sira izlaze izvan okvira koristeći jedinstvenu biljnu hranu poput krumpira u svojim proizvodima , uvodeći novi val veganskih mliječnih proizvoda.

Veganski brend The Simple Root jedan je od takvih inovatora. Nedavno je lansirao novu liniju veganskih proizvoda od sira u SAD-u i Velikoj Britaniji napravljenih od krumpira i pastrnjaka. Prema Davidu Beringeru, izvršnom direktoru tvrtke Simple Root Global, marka se razlikuje od drugih proizvoda biljnog podrijetla upotrebom jednostavnih sastojaka i minimalnom obradom. Za razliku od drugih proizvoda biljnog podrijetla koji se temelje na sojinim zrnima, orašastim plodovima ili uljima, povrće je prvi sastojak na popisu sastojaka The Simple Root-a.

“Naša robna marka usmjerena je na pružanje potrošačima načina da dodaju više zelja svojoj prehrani kroz hranu koja je raznolika, praktična i odličnog okusa”, kaže David Behringer za VegNews.

Potpomognut multinacionalnom tvrtkom za smrznutu hranu McCain Foods, proizvodi The Simple Root-a trenutno uključuju veganske umake, namaze od krem ​​sira i kolače od sira u stilu Salsa Con Queso, Smoked Gouda i Sweet Chili. The Simple Root planira uvesti veganske kriške sira i nasjeckani sir u drugoj polovici 2023. godine.

Marka kaže da koristi inovativnu tehnologiju za stvaranje kremaste baze od korjenastog povrća, a zatim miješa više zelenila, začina, voća i bilja. Sa svojim jednostavnim popisom sastojaka, marka cilja na potrošače koji žele smanjiti mliječne proizvode u svojoj prehrani, jesti više hrane biljnog podrijetla ili izbjegavati alergene.

“Koristimo inovativni proces koji pretvara korjenasto povrće, uključujući krumpir, slatki krumpir i pastrnjak, u kremastu bazu za naše proizvode”, kaže Behringer. “Ovaj proces i naši zdravi, planetarno prihvatljivi sastojci ono su što razlikuje The Simple Root od druge hrane biljnog podrijetla.”

Veganske vijesti.  Veganski krem ​​sir.  jednostavan korijenjednostavan korijen

Simple Root trenutno je dostupan putem online trgovaca, uključujući Walmart, Amazon, Plant Belly i iGourmet, i počinje svoje nacionalno predstavljanje u maloprodajnim trgovinama u regijama istočne obale i srednjeg zapada, počevši od specijaliziranih trgovaca kao što su Woodman’s i Foxtrot.

Mlijeko od krumpira je održivije

U međuvremenu, druga robna marka koristi krumpir kako bi ponovno otkrila mliječno mlijeko. Švedska robna marka DUG nudi niz biljnog mlijeka napravljenog od krumpira u originalnim, barista i nezaslađenim varijantama u trgovcima diljem Ujedinjenog Kraljevstva, uključujući Waitrose & Co, Holland & Barrett, Whole Foods Market i u najvećem švicarskom lancu trgovine mješovitom robom, Migros.

Jedinstveno, DUG tvrdi da je krumpirovo mlijeko najodrživija alternativa na tržištu, navodeći da je krumpir vrlo održiv usjev koji je dvostruko učinkovitiji u odnosu na zob, s 98 posto manje potrošnje vode od badema i klimatskim otiskom koji je 2 puta manje od kravljeg mlijeka.dvije trećine.

Povrće, krumpir, mlijekopas

DUG Vegan Milk kombinira krumpir, repičino ulje i dodatke poput vlakana cikorije i proteina graška. Novo poboljšani recept nudi niži sadržaj šećera, ne sadrži maltodekstrin i koristi patentirani emulgator tvrtke na bazi krumpira, koji krumpirovom mlijeku daje prepoznatljiva kremasta svojstva i omogućuje brendu da se proširi na druge proizvode bez mliječnih proizvoda kao što je veganski sladoled. velikodušan.

Tvrtka je također najavila planove za otvaranje proizvodnog pogona u Njemačkoj, kao i planove proizvodnje i distribucije u jugoistočnoj Aziji. Novostečenom patentnom zaštitom obuhvaćeno je 39 zemalja na europskom tržištu, što otvara nove mogućnosti širenja za DUG krumpirovo mlijeko.

“Strategija tvrtke Veg of Lund je prepustiti proizvodnju naših proizvoda certificiranim, kompetentnim partnerima u neposrednoj geografskoj blizini tržišta na kojima se DUG prodaje”, rekao je u izjavi Fredrik Carling, izvršni direktor DUG-ove matične tvrtke Veg of Lund.

“To je najučinkovitije sa stajališta troškova i učinkovitosti, ali i zato što je lokalno proizvedena hrana tražena na tržištu i može rezultirati manjim ugljičnim otiskom”, rekao je Carling.

Je li krumpir zdrav?

Povećana upotreba krumpira kao održivog i zdravog sastojka povrća je dobar trenutak jer su nedavne studije potvrdile zdravstvene dobrobiti popularnog korjenastog povrća. Studija objavljena prošle godine u Medicinskom biltenu Časopis za ljekovitu hranu Utvrđeno je da je krumpir prepun ključnih nutrijenata i da zamjena kaloričnog mesa krumpirom i grahom može potaknuti mršavljenje.

“Ključni aspekt naše studije je da nismo smanjili veličinu porcija obroka, već smo smanjili njihov sadržaj kalorija uključivanjem krumpira”, rekla je Candida Rebello, docentica na Pennington Biomedicalu i su-istraživačica studije. izjava. “Obrok svakog sudionika bio je prilagođen njihovim osobnim kalorijskim potrebama, ali zamjenom dijela mesnog udjela krumpirom, sudionici su se osjećali sitijim, bržim, a najčešće čak i nisu završili s obrokom. Zapravo, možete smršaviti s malo truda.”

Povrće, grah, krumpir, smršaviti, temeljaciStock

Slične studije također su otkrile da krumpir ne povećava rizik od dijabetesa tipa 2, unatoč uobičajenoj zabludi da ugljikohidrati poput krumpira imaju negativne učinke na zdravlje dijabetičara. Prema istraživanju objavljenom u medicinskom časopisu dijabetičarPazite, zdravstveni problemi povezani s krumpirom zapravo mogu biti uzrokovani načinom na koji ga ljudi pripremaju i što jedu s njim, poput dodavanja maslaca i jedenja uz meso.

“Kada smo odvojili kuhani krumpir od pirea, pomfrita ili čipsa, kuhani krumpir više nije bio povezan s povećanim rizikom od dijabetesa: imao je nulti učinak”, rekao je istraživač Prateek Pokharel u izjavi.

Za najnovije veganske vijesti pročitajte:

Source link

Leave a Comment