Je li porast Ethereuma (ETH), BNB-a, Bitcoina itd. gotov? Pregled kripto tržišta, 20. siječnja


Slika članka

Arman Sherinyan

Tržišta polako padaju ili ulaze u kanale konsolidacije, što može biti prvi znak dugoročnog preokreta

Eksplozivni porast koji se pojavio početkom mjeseca bliži se svom logičnom kraju jer se većina digitalne imovine povukla sa svojih lokalnih vrhova. Međutim, postoje neke iznimke kao što je XRP koji ostaje u bikovskom trendu.

Što dolazi na tržište sljedeći tjedan?

Kako se bikovski trend tržišta usporava, mogli bismo postati svjedoci mnogo jače i dublje korekcije za popularnu imovinu kao što su Ethereum, BNB ili čak Bitcoin. Dok pokazatelji temeljeni na raspoloženju pokazuju da ulagači više nisu u panici, temeljni čimbenici koji bi pokretali tržište kriptovaluta nisu se nedavno pojavili.

ETH grafikon
Izvor: TradingView

Otvoreni interes za većinu platformi za trgovanje izvedenicama kriptovaluta je u porastu, što se može uzeti kao pokazatelj oporavka likvidnosti i dubine. Nažalost, većina ponavljajućeg volumena na tržištu može se povezati sa špekulantima koji pokušavaju steći prednost nad malim ulagačima koji su naklonjeni bikovima.

Većina kriptovaluta, uključujući bitcoin, još uvijek se trguje u porastu i nisu u potpunosti izgubile uporište na tržištu. Međutim, većina te imovine ušla je u lokalne kanale konsolidacije, što može postati osnova za preokret prema dolje koji će dugoročno samo pogoršati tržišnu situaciju.

Shiba Inu brzi refleks

Proslava iznenadnog uspona preokreta i iznenadnog raspada Shiba Inua bila je kratkog vijeka. U srijedu 18., SHIB je eksplozivno probio 200-dnevni pomični prosjek, ostavljajući iza sebe većinu medvjeda koji su akumulirali kratke pozicije na gore spomenutoj razini.

Međutim, proboj koji je SHIB postavio na najvišu razinu u 75 dana brzo je izblijedio nakon što su kitovi pružili značajan prodajni pritisak, srušivši ljestvicu ranih razina podrške koje nisu bile spremne za priljev prodaje.

Nažalost, Shiba Inu nije našao snage da se snažno oporavi i ostao je na istoj razini cijene kao prije tri dana. Nakon što su kitovi iskrcali ogromnu količinu akumuliranih SHIB tokena, bikovi više nisu željni podržati meme token na njegovom putu prema gore, zbog čega je malo vjerojatno da će u doglednoj budućnosti vidjeti bilo kakve nestabilne bikovske poteze.

XRP ostaje nepromijenjen

Unatoč bankrotu Genesisa i tržišnom preokretu, čini se da XRP ne gubi zamah koji je stekao ranije, budući da je u lokalnom bikovskom trendu od početka siječnja.

U vrijeme pisanja, XRP se trguje iznad 50-dnevnog pomičnog prosjeka, što se može smatrati područjem preokreta za imovinu. RSI je također vrlo daleko od zone “prekupljenosti” za XRP, što vjerojatno znači da imovina ima dovoljno prostora za rast u sljedećih nekoliko tjedana ili čak mjeseci.

Nažalost, oko XRP ekosustava nije se puno događalo unatoč brojnim izjavama o temeljnoj važnosti mreže.Source link

Leave a Comment