Jedite na svom putu do boljeg zdravlja i prevencije dijabetesa


Pomisao na gubitak težine može vam se činiti neodoljivom, pogotovo ako ste prije izgubili nekoliko kilograma i vratili ih. Dakle, koji je najbolji način za mršavljenje? Umjesto da se fokusirate samo na gubitak težine, izgradite svoj odnos oko stjecanja zdravlja. Mark Johnson, dr. medI Endokrinolog Tko se specijalizirao za metabolizam i dijabetes Klinika za endokrinologiju i mršavljenje MercyOne North Iowadijeli gdje započeti i male načine koji imaju veliki utjecaj na vaše zdravlje.

Shvatite svoje osobne zdravstvene potrebe

Svako tijelo je jedinstveno. Postavite se za uspjeh procjenom svojih osobnih potreba. Da biste razumjeli svoje zdravlje, prvo morate shvatiti gdje trenutno sjedite. Neke stvari o kojima treba razgovarati sa svojim pružateljem primarne zdravstvene zaštite uključuju:

 • Svaki nedostatak vitamina ili minerala
 • Zdravstvena povijest obitelji
 • Predijabetes i dijabetes melitus

dr. Johnson kaže, “Znajte i razumite svoje brojeve A zdravstvena povijest pomaže vam da pratite svoje razine i donesete najbolji životni izbor za svoje zdravlje. ”

Dobro jesti da biste dobro živjeli

Zdrava prehrana je način života. Isprva ćete možda pronaći Pripremite zdrav obrok izazov ili čak zastrašivanje.

Dr. Johnson upozorava protiv oslanjanja na tekuće prehrambene dodatke za obroke. “Oni uzrokuju skokove u glukozi koji se lako vide kod pacijenata koji nose senzore za glukozu”, rekao je dr. Johnson. Nastavio je: “Oglašava se za dijabetes, ali po mom mišljenju prikladan je samo u rijetkim slučajevima pod nadzorom liječnika i nikada ne bi trebao zamijeniti obrok.”

Najsigurnija i najzdravija opcija je zamoliti svog liječnika da vam preporuči dijetu na temelju vaše poznate povijesti bolesti.

“Najbolji izvor hranjivih tvari i vitamina je hrana, a ne dodaci prehrani”, kaže dr. Johnson. “Neka vam tanjur bude pun šarene hrane – zelene, plave, crvene, narančaste – od povrća bez škroba.”

Uzimanje dobrog dnevnog multivitamina je u redu, ali razgovarajte sa svojim liječnikom prije nego počnete uzimati određenu multivitaminsku zamjenu, kaže on, jer uzimanje previše jednog dodatka može postati toksično.

Preuzmite Vodič za liječenje dijabetesa

Smršavite i steknite zdravlje

Postizanje zdrave tjelesne težine ključno je za prevenciju ili poništavanje dijabetesa. Srećom, ne morate izgubiti značajnu količinu težine da biste počeli osjećati zdravstvene prednosti. odrasli s predijabetesom koji gube malu količinu težine (5-7% početne tjelesne težine), i Bavljenje sportom može redovito Smanjite rizik od dijabetesa za 58%.. Za odraslu osobu od 200 funti, gubitak od 7% tjelesne težine iznosi 14 funti. Postavite sebi dostižan cilj i proslavite svoju prvu prekretnicu kada stignete!

Upravljajte stresom za svoje zdravlje

Svatko doživi određenu količinu stresa u svom životu, ali previše stresa može dovesti do debljanja. Podržite svoje napore u mršavljenju identificiranjem osobnih točaka stresa i odabirom načina za uklanjanje, smanjenje i upravljanje stresom. Neki od načina za pomoć u upravljanju stresom uključuju:

 • Aktivirajte seMeditirajte, pokušajte s jogom ili vježbajte mozak tečajevima prehrane
 • Razmotrite resurse dostupne u vašoj zajednici
 • Pridružite se online zajednici ljudi koji dijele vaše interese

Circle+ pokreće MercyOne Nudeći zdravstvene i wellness usluge najbolje u klasi, odabrane od strane MercyOne stručnjaka.

Ako se borite svladavanjem stresa ili tjeskobe, niste sami. Provjerite sa svojim osiguranjem postoji li u vašem području pružatelj usluga bihevioralnog zdravlja.

Ako vi ili netko koga poznajete razmišljate o samoubojstvu, posjetite najbližu hitnu službu ili nazovite dežurnu liniju za prevenciju samoubojstava na broj 988.

Počnite s jednim dobrim izborom

Mršavljenje se može činiti kao težak posao, osobito u početku, ali dobrobiti mogu promijeniti život. Evo pet savjeta koji će vam pomoći da započnete svoje zdravo putovanje kući:

 1. Posvetite se donošenju jednog zdravog izbora svaki dan. Male promjene grade održive rezultate.
 2. Redovito procjenjujte svoje “slabosti” gdje biste mogli poskliznuti. Stvorite strategiju za podršku zdravoj navici.
 3. Usredotočite se na prehranu.
 4. Slavite svoju pobjedu, čak i mali.
 5. Zamislite da živite svoj najbolji život za 10, 20 ili čak 30 godina. Razmislite kako možete poboljšati svoje zdravlje kako biste te snove pretvorili u stvarnost.Source link

Leave a Comment