Kako Japan drugačije tretira mjenjačnice kriptovaluta?


Ilustracija prepone sa zastavom Japana kao vrpcom.

Ilustracija: Allie Carle / Axios

Mjenjačnice kriptovaluta u Japanu imaju drugačija pravila od mjenjačnica u drugim dijelovima svijeta.

zašto je to važno: Prema svim izvješćima, FTX Japan nije imao nedostatak sredstava klijenata, a to se može pripisati strožim zakonima koji se odnose na rad mjenjačnica u Japanu.

oporavak: U 2018. godini iz japanske mjenjačnice kriptovaluta Coincheck ukradena je NEM kriptovaluta vrijedna stotine milijuna dolara.

 • Ovo se dogodilo nakon jednog od najozloglašenijih hakiranja u povijesti kriptovaluta, Mt.Goxa, koji je također bio smješten u Japanu. Sličan iznos ukraden je iz bitcoin mjenjačnice samo 2014. godine.

Nasljeđe tih potrošačkih gubitaka Zbog toga je Japan hitno postavio nova pravila za razmjenu kriptovaluta, koja su stroža nego što je učinila većina drugih zemalja, prema Ananyi Kumar iz Atlantic Councila, dijelu tima koji stoji iza organizacije Crypto Regulation Tracker.

 • Napomena: Monex Grupa je kasnije kupila Coincheck za oko 33 milijuna dolara, a licencu je dobila 2019. Monex je sada zainteresiran i za FTX Japan.

Kako radi: Kumar je istaknuo nekoliko osnovnih pravila za takve tvrtke u Japanu, koja uključuju:

 • Imovina klijenta i imovina tvrtke moraju se čuvati odvojeno, a posjedi se provjeravaju godišnjim revizijama.
 • Burze moraju biti članice samoregulatornog tijela koje priznaje financijski regulator.
 • Japan Times izvještava da investitori mogu trgovati s maržom ne većom od 2X na burzama, što je puno manje nego bilo gdje drugdje.

dok, Burze moraju držati 95% svih sredstava korisnika u hladnim novčanicima. To znači da novčanici nisu aktivno povezani s internetom.

 • 5% sredstava klijenata može se pripremiti za povlačenje držeći ih u vrućim novčanicima, ali mjenjačnica mora sama osigurati sve što je u vrućim novčanicima vlastitim sredstvima u svojim hladnim novčanicima.
 • Drugim riječima, ako dođe do proboja hot walleta, burza to može pokriti iz vlastitih sredstava.

što oni govore: “Ono što je donio najnoviji skandal nije sama tehnologija šifriranja”, rekao je za Bloomberg Mamoru Yanase iz Japanske agencije za financijske usluge (FSA). “To je labavo upravljanje, slabe unutarnje kontrole i nedostatak propisa i nadzora.”

 • Slobodna sirijska vojska poziva ostatak svijeta da se suprotstavi japanskoj cenzuri.
 • “Mislim da je Coincheck bio veliki regulatorni trenutak u Japanu i da nije toliko utjecao na druge zemlje”, rekao je Kumar.
 • Iz bilješke: Još uvijek postoji određena zabrinutost oko toga hoće li klijenti FTX Japan dobiti sav svoj novac natrag, prema izvješću Japan Timesa. Ne zbog nedostatka imovine, već zbog nepoznatih pravnih obveza izvorne tvrtke.

druga strana: Nisu svi oduševljeni japanskim pravilima.

 • Zbog njih je tamo vođenje operacija skuplje nego bilo gdje drugdje, što je možda razlog zašto su američke burze Kraken i Coinbase nedavno napustile zemlju.

U brojkama: U zemlji radi oko 30 mjenjačnica, prema Agenciji za financijske usluge. Međutim, neki od njih mogu uključivati ​​skrbnike, koji također podliježu pravilima.

Brzo snimanje: Kupci su možda bolje zaštićeni u Japanu, ali to također nije leglo za konkurentne kripto tvrtke.Source link

Leave a Comment