Kako napraviti palačinke od mladog luka iz kuharice Pans of Life


dobrodošli unutra Pionirski kuharski klub! Ovog mjeseca predstavljamo Kaitlin Leung, kućnu kuharicu i suosnivača voljene obitelji Leung hrana Člancii koautorstvo Životne tave: Recepti koje poznajete i volite iz kinesko-američke obitelji. Čitajte dalje da biste saznali više o njezinom omiljenom receptu za preživljavanje, kako je Ree Drummond pomogla inspirirati blog i njezinom ukusnom receptu za palačinke s mladim lukom koji možete isprobati sa svojom obitelji.

Život se za Caitlin Leung puni krug na slučajan način. Prije nego što je njezina obitelj pokrenula svoj voljeni blog o hrani, Leungovi su bili “OG obožavatelji” The Pioneer Woman, prijavljivali su se svaki dan da vide je li Ree objavila nešto novo (ovo je Prije kuharska emisija, objašnjava Caitlin). “Bio je to jedan od rijetkih blogova koje smo religiozno pratili i rekli smo: ‘Možemo napraviti nešto poput Rey'”, kaže ona.

Kaitlyn je pokrenula The Woks of Life 2013. sa starijom sestrom Sarah i roditeljima Judy i Billom. Na jednoj razini, zajednički blog bio je njihov odgovor na žudnju za obiteljskim receptima kada su svi bili raspoređeni između kuće, fakulteta i Kine. Na dubljoj razini, to je postao način da se kroz hranu sačuva obiteljska povijest, kultura i uspomene. “Željeli smo napisati ove recepte na način da ih zapravo možemo naučiti i upamtiti – zbog nas samih, ali i zbog ljudi na sličnim pozicijama poput nas”, kaže Caitlin. “Djeca koja odrastaju oslanjaju se na svoje kineske roditelje da im kuhaju svu ukusnu i poznatu hranu.”

Njihova web stranica postala je popularan katalog kineske domaće kuhinje i važan izvor recepata za druge mlade ljude koji žive u dijaspori. Desetljeće kasnije objavili su svoju prvu kuharicu koja je sadržavala 100 recepata s mnogim uspomenama. “To je priča o našoj obitelji ispričana hranom.”

Jedno od Judynih najnostalgičnijih jela bile su njezine klasične palačinke s mladim lukom. U svom receptu za rekvizite govori o lutanju ulicama Šangaja u srednjoj školi i nesposobnosti odoljeti mirisu koji se širi od uličnih prodavača. “Iako je jedna pita koštala samo šaku penija, rijetko sam imao novca na pretek, a više puta su moji prijatelji uživali u njoj. Bio je to jedan od mojih najvećih jednostavnih užitaka i vječno sam zahvalan.”

Judy rekreira palačinke kakvih se sjeća iz djetinjstva: mali, hrskavi diskovi od prženog tijesta s mladim lukom uguranim unutra. Dovoljno su ukusni da ih jedete same kao međuobrok, ali ih možete poslužiti i kao predjelo za zabavu s Leungovim savršenim umakom za knedle.

Čitanje kratkog eseja svoje majke bilo je uživanje za Caitlin i nada se da će drugi pronaći sličnu razinu tihog užitka s njima. “To je jedna od onih stvari koje dodirnu stol – čak i ako dođu do stola – i nestanu.”Source link

Leave a Comment