Kako se priprema: Biskvit od bademovog brašna


Nije tajna da su bademi doslovno zdravi orašasti plodovi. Općenito se preporučuju kao zdravi međuobrok ili na vrhu salate zbog vlakana, proteina, zdravih masti za srce i vitamina E, prema Harvardskoj školi javnog zdravlja TH Chan. Istraživanja o mnogim zdravstvenim dobrobitima badema dovela su do eksplozije proizvoda napravljenih od ovih orašastih plodova, uključujući bademov maslac, bademovo mlijeko i bademovo brašno.

Alternativna brašna postala su popularan način za izradu pekarskih proizvoda bez glutena, keto-friendly, s niskim udjelom ugljikohidrata i dijabetesa. Bademovo brašno se melje od badema koji su blanširani i blanširani. Možete ga pronaći u odjelu za zdravlje u svojoj trgovini ili ga možete napraviti kod kuće u blenderu. Možda ćete vidjeti da se pojmovi “bademovo brašno” i “bademovo brašno” koriste naizmjenično, iako se bademovo brašno uglavnom pravi od blanširanih i blanširanih badema, dok se bademovo brašno pravi od sirovih badema bez ljuske; Glavna razlika je u mljevenju, koje je finije u brašnu nego u brašnu, prema Bob’s Red Millu.

Bademovo brašno može se koristiti kao zamjena za sve vrste brašna, a njegov blag, pomalo slatkast i orašast okus neće drastično utjecati na okus većine peciva. Studija objavljena u ožujku 2022. u Kemija hrane: X Otkrio sam da su kolačići napravljeni od bademovog brašna bili vlažni i općenito poželjniji od onih napravljenih od kokosovog brašna, što je još jedna popularna alternativa.

Bademovo brašno dijeli puno nutritivnih vrijednosti sa svojim izvorom orašastih plodova. Prirodno je bez glutena i sadrži više proteina, vlakana i kalcija te manje ugljikohidrata od višenamjenskog brašna, prema podacima Ministarstva poljoprivrede Sjedinjenih Država (USDA). To, kao i njegov nizak glikemijski učinak, učinilo je bademovo brašno nevjerojatno popularnim među pristašama bezglutenske dijete, dijete za dijabetičare ili ketogene dijete.Source link

Leave a Comment