Kamera me jako živcirala


Iga Swiatek S radošću se prisjeća njezinog manjeg poraza 2017 Elena Rybakina Jer se sjeća da je bila nervozna jer je na internetu bila kamera koja je uživo prenosila njihov meč. Swiatek, 21, trebao bi upoznati 23-godišnju Rybakinu Otvoreno prvenstvo Australije Osmina finala.

U finalu turnira Trofheo Bonfiglio 2017. u Milanu, pobijedila je Rybakinu Swiatek i osvojila naslov. “Finale na glini Trofeo Bonfiglio. Izgubio sam. Bio sam toliko nervozan da je postojao prijenos uživo na internetu i nisam se mogao fokusirati zbog toga (smijeh).

Sada je vrlo nadrealno”, prisjeća se Swiatek, prema WTA Insider.

Swiatek Rybakinu ne shvaća olako

Iako je Swiatek favorit za pobjedu nad Rybakinom, ona inzistira na tome da Kazahstanku definitivno neće uzeti zdravo za gotovo u Melbourne Parku.

“[Rybakina] Stvarno jak igrač. Otkako smo igrali za juniore, znao sam da nekako ide u dobrom smjeru. Sa svojim prijenosom, ona može učiniti toliko toga,” Swiatek je rekla za Rybakinu, na web stranici WTA. Kada se Swiatek i Rybakina sastanu na Australian Openu, bit će to njihov drugi susret na velikoj razini.

U Ostravi 2021. Swiatek je pobijedio Rybakina. Prošlog prosinca Rybakina je pobijedila Swiatek na egzibicijskoj priredbi u Dubaiju. Do sada u Melbourneu Swiatek ima tri uzastopne pobjede. U petak je Swiatek uništila Kristinu Buxu 6-0, 6-1.

Nakon meča, Swiatek je otkrila da joj je samopouzdanje u stalnom porastu od početka turnira. “Od prvog dana ovdje osjećam više samopouzdanja. Ne pričam čak ni o utakmicama, već i treninzima. Osjećam da sam uložio puno rada kako bih se osjećao sigurnije, opuštenije na terenu.

Tako mi je drago jer je malo lakše. Kad stvarno igrate te mečeve, možete malo više osjetiti ritam. Mislim da je to ono što me najviše veseli”, rekao je Swiatek.

Source link

Leave a Comment