Khachanov zapečatio vodstvo SF-a nakon Kordinog kasnog umirovljenja | ATP turneja


Karen Khachanov plasirala se u svoje drugo uzastopno Grand Slam polufinale u utorak navečer nakon što je Sebastian Korda odustao u trećem setu Australian Opena zbog ozljede desnog zgloba. 18. nositelj vodio je 7-6 (5), 6-3, 3-0 nakon što je dobio sedam mečeva zaredom nakon medicinskog timeouta za Amerikanca sredinom drugog seta.

Khachanov je dobio težak početni set, pregrupirao se snažnim tie-breakom nakon što nije uspio servirati 5-4. Zatim je vidio tri break lopte početkom drugog seta i ostao je u prednosti sa svojom stabilnom osnovnom igrom.

“Naravno, uzastopna Grand Slam polufinala su dobar osjećaj,” rekao je u intervjuu na terenu. “Očito nije onako kako želiš da završi. Mislim da je do određene točke bila vrlo natjecateljska, vrlo dobra borba. Sebastian je pobijedio jednog od mojih prijatelja, Daniela [Medvedev], u tri seta i slavio u pet setova protiv Hurkacza. Igra odličan tenis.

“Da budem iskren, osjećam se dobro. Zaista sam zadovoljan svojom formom, načinom na koji se natječem i veselim se polufinalu ovdje u Australiji po prvi put.”

Službena aplikacija Tennis |  Preuzmite aplikaciju ATP WTA Live

Korda je dobio medicinski time-out i izjednačio je zglob na 3-2 u drugom setu, a borio se kontrolirati svoj forhend kada se vratio na teren u Rod Laver Areni dok je Khachanov brzo povećavao svoje vodstvo.

Dolaskom do četvrtine Melbournea, Khachanov je postao 10. aktivni igrač i 50. igrač u Open eri koji je došao do te točke na sva četiri Grand Slama. Sada je osvojio svoja posljednja dva velika četvrtfinala nakon što je stigao do polufinala na US Openu 2022.

“Mislim da sam se na neki način ponovno izmislio”, rekao je o svojoj nedavnoj formi. “Uvijek vjerujem u sebe, ali uvijek postoje usponi i padovi, a ponekad kada imaš odličan rezultat, to ti samo pokaže što možeš i onda počneš vjerovati sve više i više. Mislim da su ta vjera i samopouzdanje puno došli do izražaja jači nakon US Opena. Napravio sam neke preokrete, već sam ispred finala pa se nadam da ću nastaviti ovako i napredovati kao osoba i kao sportaš.”

Khachanov će tražiti svoje prvo Grand Slam finale kada se suoči sa Stefanosom Tsitsipasom ili Jirijem Lechkom, a četvrtfinale će biti odlučeno u utorak navečer u Rod Laver Areni.

Više za praćenje…Source link

Leave a Comment