Kineski novogodišnji recept: zdrave knedle


Konfeti su možda nestali s Times Squarea, ali u gradu je još jedna Nova godina. Kineska Nova godina, također poznata i kao Lunarna Nova godina, slavi se širom svijeta između 21. siječnja i 20. veljače svake godine, prema kalendarskom izvješću, ovisno o tome kada se pojavi drugi mladi mjesec nakon zimskog solsticija. Svaka nova godina nosi ime jedne od 12 životinja u kineskom zodijaku, a ovo će biti godina zeca.

Smithsonian primjećuje da brojne zemlje osim Kine poštuju ovaj praznik, uključujući Vijetnam i Južnu Koreju, kao i ljude u svim kutovima svijeta koji ga slave kao dio svoje baštine.

Tradicionalna hrana u središtu je svakog okupljanja za Novu godinu. Zapravo, mnoga od tih namirnica imaju važna simbolička značenja povezana s proslavom Nove godine. Rezanci se jedu dulje, tanjuan (slatke rižine kuglice) za obiteljsko povezivanje, a knedle i proljetne rolice za povećanje bogatstva, izvještava Food Network.

Može biti teško uživati ​​u tradicionalnoj proslavi lunarne Nove godine sa svim tim prazničnim jelima i pritom održavati zdravu prehranu. To je zato što, iako je ukusna, mnoga od ovih namirnica ima visok udio prerađenih ugljikohidrata, soli i šećera i nizak udio vrijednih vitamina, minerala i vlakana koji su vašem tijelu potrebni za najbolje funkcioniranje.Source link

Leave a Comment