Koliko dugo će Ethereum LSD lista trajati? Razgovarajte o trendovima 2023. s Martinom Leejem iz Nansena


Ethereum Liquid Staking tokens je preko krova. Lido je porastao za 150% u jednom mjesecu, slično kao i Frax Shares, dok ga drugi protokoli, poput Rocket Poola, također sustižu.

ali to nije sve. NFT-ovi također bilježe ogromne količine već nekoliko tjedana zaredom, pokazujući malo znakova usporavanja.

Sada se postavlja pitanje koliko će ovaj pozitivan trend trajati – je li to mrtva mačka odskakanje ili početak dugotrajnog oporavka?

Da nam pomogne analizirati brojke i protumačiti neke podatke u lancu Martin Lee – Data novinar iz poznate analitičke tvrtke za kriptovalute Nansen.

Ulaganje tekućih kovanica naprijed, ali koliko dugo?

Ethereum LSD ili Liquid Derived Coins najveća je priča 2023. dosad, jer su mnogi protokoli zabilježili eksponencijalni rast zaključane vrijednosti, a time i popularnost.

Za one koji nisu upoznati s konceptom, imamo opsežan vodič o Ethereum tekućem prekrivanju.

Za razliku od izravnog ulaska u Beacon depozitni ugovor, LSD protokoli omogućuju korisnicima da ulože svoj ETH i dobiju njegovu sintetičku verziju — sam po sebi novi token — koji se zatim može koristiti u raznim DeFi aplikacijama za trgovanje, uzgoj, pružanje likvidnosti i itd.

Govoreći o tome, istaknuo mi je dvije glavne značajke koje su, po njemu, dio razloga zašto je narativ tako snažan. Na primjer, h je objasnio da je stavljanje ETH-a izravno u pametni ugovor “stvarno kapitalno neučinkovito” zbog nekoliko stvari. Prvo, kapitalni zahtjev je vrlo velik (32 ETH), a razdoblje držanja je nepoznato.

I stoga:

Prirodno rješenje za to je zamrzavanje tekućine. Dobivate tekući token za sve što ste pohranili (u ovom slučaju ETH). Na primjer, ako dijelite ETH s Lidom, dobit ćete stETH, koji je potpuno likvidan i možete komunicirati s različitim DeFi protokolima.

Staking Liquid rješava i probleme nelikvidnosti vezanog ETH-a i visoke kapitalne zahtjeve za sudjelovanje u ETH stakingu.

Izvorni kodovi za LSD protokole, kao što je Lidov LDO, na primjer, nedavno su pokrenuti. Sam LDO je porastao gotovo 150% u proteklom mjesecu, slično drugim protokolima ove vrste kao što su Rocket Pool i drugi.

Čini se da je katalizator za to nedavna najava da će Ethereumova Shanghai nadogradnja stići na javnu testnu mrežu u veljači, a na mainnet 2023. Ovo je ključan trenutak za Ethereum zajednicu jer će omogućiti validatorima da otključaju 32 ETH u kojima su zapeli. beacon čvorovi po prvi put. Čini se da postoji konsenzus da bi ovo trebalo povećati potražnju za likvidnim alternativama za ulaganje, što je glavni razlog trenutne popularnosti i povećanja njegovih ocjena.

O tome kada će narativi neizbježno nestati, Lee kaže da se većina ovakvih trendova obično usporava u povijesti događaja koji ih je uopće izazvao – u ovom slučaju, Shanghai Upgrade.

Trend obično nestaje na datum samog događaja. Na primjer, ETH spajanje je bila ogromna tema, ali se u povijesti samog spajanja o tome potpuno prestalo govoriti.

Pojavljuju se i NFT veličine

U vrijeme našeg snimanja, obujam trgovanja NFT-om bio je vrtoglav, i unatoč određenom padu u proteklih nekoliko dana, tržište je doživjelo veliki oporavak.

Zapravo, do 17. siječnja, ETH NFT-ovi su vidjeli pet uzastopnih tjedana samo rastućih količina.

img1_nft_volume
Izvor: Nansen

Komentirajući to pitanje, rekao mi je da je to otprilike u skladu s onim što smo vidjeli na prethodnim tečajevima.

Kada imamo duga razdoblja vrlo dosadnog rada, gdje u osnovi nema kretanja, cijene su vrlo stabilne, NFT-ovi imaju tendenciju da idu svojim kratkim tijekom kad god se to dogodi.

U posljednja 2-3 mjeseca, cjenovna akcija u svim segmentima bila je vrlo stagnirajuća. Nakon toga, NFT-ovi su na neki način započeli svoj mini trčanje, pri čemu su neki projekti bili bolji od drugih.

Da biste vidjeli kako Li misli da će izgledati ovogodišnji trendovi, kao i hoće li Shanghai Upgrade uzrokovati velik prodajni pritisak na cijenu ETH-a, slobodno pogledajte cijeli video iznad.

Posebna emisija (sponzorirano)

Binance besplatnih 100 USD (ekskluzivno): koristite ovu vezu da se prijavite i dobijete 100 USD besplatnih i 10% popusta na Binance Futures prvi mjesec (reformatori).

Posebna ponuda PrimeXBT: Koristite ovu poveznicu za registraciju i unesite kod POTATO50 kako biste primili do 7000 USD na svoje depozite.

Source link

Leave a Comment