“Kripto je decentralizirana Ponzi shema…” kaže CEO JPMorgana


U nedavnom intervjuu za CNBC-jev “Squawk Box”, izvršni direktor JPMorgana Jamie Dimon govorio je o Bitcoinu (BTC), kripto-shemi i blockchainu. 19. siječnja 2023. Dimon je rekao: “Bitcoin je sam po sebi precijenjena prijevara, dok je kripto decentralizirana Ponzijeva shema… To je kamen za ljubimca.” Smatra da mu kriptovaluta odvlači pažnju.

Dimon je rekao da ga uopće ne brine recesija, već loša javna politika. Očekuje se da će kamatne stope premašiti 5% kako inflacija nastavi rasti.

Izvršni direktor JPMorgana rekao je da je Blockchain tehnološki sustav knjige koji se koristi za prijenos informacija, dodao je. Na pitanje o kolapsu FTX-a, rekao je: “Sve nas je iznenadio, nazvavši to decentraliziranom Ponzi shemom.”

Dimon je ponovio svoj skepticizam o ograničenju ponude od 21 milijun BTC-a, sugerirajući da bi kreator Bitcoina Satoshi Nakamoto mogao ukloniti ograničenje ponude kriptovalute.

JPMorgan Chase & Co. globalna je bankarska i financijska tvrtka sa sjedištem u New Yorku. Prošlog je tjedna tvrtka objavila svoje rezultate za četvrti kvartal 2022. Izvijestila je o neto dobiti od 11 milijardi USD i zaradi po dionici od 3,57 USD s povratom na opipljive obične dionice (ROTCE) od 20%.

Izvršni direktor JPMorgana komentirao je financijske rezultate da je njegova tvrtka “zabilježila snažne rezultate u četvrtom kvartalu”. Ostvarila je 11,0 milijardi dolara neto prihoda i 34,5 milijardi dolara prihoda, održavajući ojačanu bilancu i vršeći sva potrebna ulaganja.

Dimon je zaključio: “Tvrtka ima jaku poziciju tržišnog lidera u američkim depozitima građana, kreditnim karticama, poslovnom bankarstvu, plaćanjima, tržištima, investicijskom bankarstvu i zajmovima za više obitelji. U 2022. ćemo dati kredit i prikupiti 2,4 trilijuna dolara kapitala za mala i velika poduzeća, vlade i potrošače u Sjedinjenim Državama.”

U međuvremenu, kriptovalute su izgubile više od polovice u 2022., ali se sada konsolidiraju sa stalnim rastom cijena Bitcoina (BTC) i Ethereuma (ETH). Nakon godinu dana previranja i intenzivnog negativnog raspoloženja na tržištu, BTC je prešao razinu od 22.000 dolara, što pokazuje pozitivne znakove. Dominantni rast kriptovaluta doveo je do toga da je globalno kripto tržište ponovno doseglo granicu od 1 bilijun dolara.

U vrijeme objave, globalna tržišna kapitalizacija kriptovaluta iznosi 1,04 bilijuna dolara, što je 6,50% više u odnosu na prethodni dan. Ukupna veličina kripto tržišta u posljednja 24 sata iznosi oko 56,73 milijarde dolara, što je povećanje od oko 39,31%. Međutim, dominacija Bitcoina je oko 41,85%, što je porast od 0,48% na dan.

Najnovije objave od Andrewa Smitha (Pokaži sve)Source link

Leave a Comment