Kripto komisija New Hampshirea poziva zakonodavce da zauzmu “proaktivan” stav o regulaciji


Od Kelly Quinlan

U izvješću na 67 stranica objavljenom u petak, Komisija New Hampshirea za kriptovalute i digitalnu imovinu dala je 12 preporuka pozivajući zakonodavce da zauzmu proaktivan stav u stvaranju novih pravnih okvira za blockchain tehnologije.

Preporuke su uključivale izgradnju puta za tvrtke koje se bave kriptovalutama da dobiju status pravne osobe i stvaranje “Zakona o sporovima oko lanca blokova” unutar Vrhovnog suda New Hampshirea.

Povjerenstvo je osnovano izvršnom naredbom guvernera Chrisa Sununua u veljači 2022. kako bi procijenilo zakone države u upravljanju kriptovalutom i drugom digitalnom imovinom — i njihov utjecaj na stanovnike i potrošače — te dalo preporuke državnim zakonodavcima o tome kako ih držati. Najnovija tehnologija.

Konačno izvješće odobreno je jednoglasno u prosincu, a dva su člana glasala za suzdržanost jer rade za državne agencije koje bi bile odgovorne za provođenje potencijalnih zakona koji se odnose na kripto aktivnosti, kao što su Ministarstvo pravosuđa New Hampshirea i Odjel NH banke.

Prema izvješću, trenutačni propisi i tretman kripto imovine u saveznom i državnom zakonu nisu jasni. Uz napomenu da digitalne valute nude jedinstvene ekonomske i inovacijske mogućnosti, izvješće također ukazuje na uključenost blockchaina u neregulirana tržišta i lažne aktivnosti, kao što je loše upravljanje sredstvima klijenata od strane Sama Bankman-Frieda koje je dovelo do nedavnog kolapsa mjenjačnice kriptovaluta i hedge fonda FTX.

Međutim, kao što svjedoče događaji tijekom 2022. (uključujući kada je jedna od najvećih kripto burzi propala zbog optužbi da je njen osnivač i izvršni direktor, nekoć jedna od najistaknutijih osoba u kripto ekosustavu, počinio kriminalnu prijevaru koja je dovela do gubitka milijardi dolara u korisničke imovine), stvarne primjene ovih tehnologija, sa stvarnim ljudima, podložne su istim ljudskim slabostima (pohlepa, ljubomora, arogancija, neznanje, nesposobnost, nemar, naivnost) koje su stoljećima mučile ljudska društva; i koje za za koje je stoljećima razvijena ogromna količina zakona,” navodi se u izvješću.

Kako bi riješila te potencijalne zamke, Crypto Commission je preporučila da New Hampshire preuzme pristup preuzimanja rizika kako bi “izgradio bolju pravnu infrastrukturu za pravilan razvoj Blockchain tehnologija i aplikacija.”

“New Hampshire bi trebao biti predvodnik u podršci razvoju poslovanja i aplikacija temeljenih na Blockchainu donošenjem jasnih i čvrstih pravnih pravila”, stoji u izvješću.

Izvješće odbora dalo je 12 konkretnih preporuka. Osim dodjele pravnog statusa s ograničenom odgovornošću kripto tvrtkama i uspostavljanja posebnog suda za rješavanje sporova, izvješće preporučuje resurse za provedbu zakona za obuku koja bi zaštitila potrošače i ulagače.

Kako bi se povećala privlačnost zemlje za novu tehnologiju, izvješće preporučuje da zemlja uspostavi radnu skupinu koja će procijeniti kako se blockchain tehnologije mogu koristiti za poboljšanje postojećih sustava za arhiviranje i pohranjivanje službenih državnih zapisa, te za jačanje komunikacijske infrastrukture kako bi mogla podržavati aplikacije blockchain tehnologija.

New Hampshire nije jedini državni ili lokalni entitet koji razmatra kako obuzdati kripto i blockchain tehnologije — ili ih učiniti privlačnijim za otvaranje trgovine. U 2016. Illinois je stvorio Blockchain inicijativu koja je istraživala mogućnost korištenja Blockchaina u vladi. A Colorado, na primjer, sada prihvaća plaćanje poreza u kriptovaluti.

Neki gradovi, poput Miamija, idu dalje od integracije blockchaina, lansirajući vlastitu digitalnu valutu, MiamiCoin. Drugi, uključujući Austin i Philadelphiju, promatraju tu mogućnost.

U priopćenju za tisak, Sununu je rekao da je osnovao odbor preporuka koji će “poticati gospodarski rast, poticati inovacije i zadovoljiti promjenjive potrebe kupaca, a istovremeno osigurati sigurnost, sigurnost i zaštitu potrošača.”

„Ovo izvješće je sveobuhvatno i pravovremeno te daje konkretne preporuke koje će New Hampshire postaviti kao vodeću jurisdikciju za razvoj ispravnih i učinkovitih primjena blockchain tehnologija, uključujući prijedloge za pojašnjenje postojećih zakona i podršku provedbi zakona u njihovim naporima da zaštite New Hampshire ”, rekao je Sununu.Source link

Leave a Comment