Kripto milijarder, osnivač neprofitne organizacije Ripple Jed McCaleb posudio je novac GenesisuStellar Development Foundation, neprofitna organizacija koju je osnovao Jed McCaleb 2014., duguje 13,2 milijuna dolara Genesisu, bankrotiranoj tvrtki za kriptozajmove.


Tvrtka za posuđivanje kriptovaluta Genesis podnijela je zahtjev za stečaj u južnom okrugu New Yorka u četvrtak navečer, čime je postala posljednja žrtva zaraze tržišta kriptovaluta koja je uznemirila ulagače od kolapsa burze kriptovaluta FTX u studenom.

Novi podnesci otkrili su da Genesis duguje 50 najvećih vjerovnika otprilike 3,4 milijarde dolara. Jedan takav vjerovnik je Stellar Development Foundation, organizacija povezana sa Stellar blockchainom i njegovom kriptovalutom Lumens. Jed McCaleb, jedan od prvih poduzetnika za kriptovalute, osnovao je Stellar 2014.

Genesis duguje Stellar Development Foundationu oko 13,2 milijuna dolara, prema izjavi o stečaju. Zaklada, koja sebe opisuje kao neprofitnu organizaciju, 42. je najveći vjerovnik Genesisa.

Glasnogovornik Zaklade za razvoj Stellar rekao je u e-poruci: Forbes da je organizacija dala “ograničenu seriju zajmova” 2022. Genesis Institutional Lending Desku. “Zahtjev na čekanju predstavlja beznačajan dio naše ukupne riznice i ni na koji način ne utječe na naše operacije, jer smo i dalje dobro financirani u sadašnjoj i budućoj potrazi za našom misijom stvaranja jednakog pristupa globalnom financijskom sustavu”, rekao je glasnogovornik .

Stellar Development Foundation opisuje svoju misiju kao podršku “razvoju i rastu” mreže otvorenog koda Stellar. Zvjezdani mentori i poduzetnici iz Silicijske doline broje velika imena kao savjetnike, uključujući rizičnog kapitalista Keitha Raboisa, izvršnog direktora Stripea Patricka Collisona i izvršnog direktora OpenAI-ja Sama Altmana, prema web stranici zaklade.

Stellarov ogranak rizičnog kapitala, Enterprise Fund, uložio je više od 55 milijuna dolara u desetak startupa za kripto i plaćanja. Zaklada se također udružila s organizacijama kao što su Agencija Ujedinjenih naroda za izbjeglice i tvrtka za P2P plaćanja MoneyGram na raznim inicijativama.

McCaleb, 48, bio je među prvim softverskim inženjerima koji su pokrenuli posao s kriptovalutama. Godine 2010. Mt. Gox, koja je postala prva velika platforma za razmjenu bitcoina. Prodao je Mt.Gox 2011., prije nego što je hakiran.

Godine 2011. McCaleb je počeo razvijati izvorni kod za token nazvan XRP, za koji se pridružio tvrtki za plaćanja Ripple 2012. U roku od godinu dana, McCaleb je napustio Ripple zbog prijavljenih neslaganja s kolegama suosnivačima. Potpisao je ugovor o raskidu, koji je ograničio količinu XRP-a koju je mogao prodati odjednom.

McCaleb Who Forbes Procjena je vrijedna 2,4 milijarde dolara, a on je jedan od rijetkih kripto magnata koji je zadržao svoje bogatstvo usred nedavnog pada kriptovalute. To je zato što je McCaleb prodao mnogo svoje kriptovalute na vrhuncu tržišne pjene.

McCaleb je rudario gotovo 2,5 milijarde dolara u XRP tokenima (prije oporezivanja) između prosinca 2020. i srpnja 2022. Danas se XRP-om trguje po cijeni od oko 0,40 USD po kovanici, što je oko 50% manje nego ranije ove godine, kada je McCaleb bacao tokene. Predstavljeno u milijunima dolara svaki tjedan.Source link

Leave a Comment