Kripto sentiment podijeljen između bull trap-a ili dna dok se bitcoin približava 23k


Nedavni porast cijena kriptovaluta poput Bitcoina i Ethereuma potaknuo je nadaleko poznatu raspravu: je li oporavak tržišta neizbježan ili su nedavni trendovi samo preteča još veće boli.

Otkako je Bitcoin u studenom 2021. dosegao najvišu vrijednost svih vremena od oko 69 000 USD, digitalna imovina je pod pritiskom rastućih kamata i niza padova visokog profila — tvrtki poput Three Arrows Capital (3AC) i FTX, da spomenemo samo neke .

Dok je bitcoin pao za gotovo 67% u odnosu na svoj vrhunac, digitalna imovina – i druga ulaganja kao što su dionice – imaju pozitivan početak godine. Bitcoin je do sada ovog mjeseca porastao za 38% na 22.858 dolara, što je njegova najviša cijena od prošlog kolovoza. U međuvremenu, Ethereum je doživio porast vrijednosti ETH-a za oko 38%, kao i 1645 USD, prema Kraljica Gekko.

Cijene kriptovaluta počele su rasti ranije ovog mjeseca u iščekivanju ekonomskog izvješća koje je pokazalo da je inflacija u prosincu smanjena. Očitavanje je također pobudilo nadu da će Federalne rezerve povećati kamatne stope manje nego prošle godine kako bi ukrotile više stope.

Ali budi umoran, reci oprezno. Mnogi komentatori kriptovaluta misle da je nedavni porast cijena predobar da bi bio istinit i opisuju porast kao zamku za bikove, predviđajući da će se proboj srušiti i spaliti trgovce koji su ga zamijenili s početkom novog trenda rasta.

I drugi koji prate marš su skeptični. Anketa na Twitteru koju je provela popularna Bitcoin stranica dosegla je razinu konsenzus Među više od 18.000 sudionika skup je zapravo bio zamka za bikove 15. siječnja.

u zadnje vrijeme, “Capo of Crypto”, istaknuti influencer i samouvjereni analitičar kriptovaluta složio se s nedostatkom, rekavši da porast “očito izgleda izmanipuliran” i da je “najveća zamka za bikove” koju su ikada vidjeli.

Osjećaj među opreznim kripto entuzijastima odjeknuo je na Redditu, gdje je bio jedan korisnik Platite za povlačenje u odnosu na bilješke koje podupiru dno tržišta u novinskom članku.

“Teško je vjerovati da je prošlo samo tjedan dana otkako su svi i njihovi analitičari ozbiljno i samouvjereno objavili da… [Bitcoin at] Korisnik je rekao da je 12k neizbježan i neizbježan.

I naravno tu je Jim Cramer. MSNBC domaćin Ludi novac On je u srijedu tweetao da je nedavni skok “manipulacija” i dodatni dokaz da je digitalna imovina “lažno tržište”.

Mješovita suptilnost Kramerovog dugogodišnjeg komentara postala je predmet ismijavanja, potaknuvši brojne memeove i popularnost računa kao što su “Inverse Cramer ETFIzmišljeni burzovni fond preporučuje poništavanje Kramerovog savjeta.

Kao odgovor na Kramerovu tvrdnju u srijedu, više je korisnika prihvatilo domaćinov pesimizam kao pozitivan znak, poput Dana Helda, voditelja marketinga rasta u burzi kriptovaluta Kraken, koji je odgovorio: “Dno je tu!”

Drugi utjecajni Twitter računi bili su iznimno optimistični, poput “PlanB”, koji objaviti Započelo je novo tržište bikova u digitalnoj imovini kako se najnovija pumpa Bitcoina nastavlja. Neki Članovi zajednice to su iskoristili kao priliku za uznemiravanje onih koji vjeruju da će se digitalna imovina suočiti s daljnjim gubicima.

Uspon cijena također je ostavio neke na Wall Streetu da se počešu po glavi.

Istraživačko izvješće koje su objavili analitičari JP Morgana u petak nije moglo pouzdano objasniti porast cijena kriptovaluta, ali su priznali da su tržišni uvjeti za rizičniju imovinu postali povoljniji, pozivajući se na objavu nedavnog izvješća o inflaciji.

“Nemamo sjajan odgovor za porast kriptovalute od siječnja do danas, ali mislimo da je to simbol temeljnog uvjerenja koje mnogi još uvijek imaju u kriptovalutu.” “Čini se da su kripto bikovi i kitovi aktivirani.”

Ostanite u tijeku s novostima o kriptovalutama i svakodnevno primajte ažuriranja u svoju pristiglu poštu.

Source link

Leave a Comment