Kripto u Švicarskoj nije posrnulo unatoč teškoj godini – Cryptopolitan


Prema podacima koje je dostavila tvrtka rizičnog kapitala CV VC, Švicarska koja je naklonjena kriptovalutama nije doživjela ništa previše uzbudljivo kao rezultat nedavnog pada tržišta.

Izvješće Top 50 pokazalo je da dok su 183 blockchain organizacije u Švicarskoj zatvorile svoja vrata 2022., nove urede i urede otvorile su tvrtke sa sjedištem u drugim zemljama.

Osim toga, istraživači su otkrili da Swiss Crypto Valley, čije je sjedište u kantonu Zug, trenutno ima otprilike isti broj organizacija kao što bi ih imao 2021. godine, a to je 1.135.

Imaju ukupnu radnu snagu od 5766 pojedinaca, što je nešto manje od 4% nego što je bilo prije početka kripto zime.

Industrija kriptovaluta se širi u Švicarskoj

Postoji jaka i ravnomjerna distribucija tvrtki u regiji Švicarske i Lihtenštajna. Iako platforme čine većinu od 50 najboljih tvrtki, važnost financijskih tehnoloških tvrtki ne može se precijeniti.

Postoji popratni porast u broju ponuda za trgovanje i razmjenu, iako su banke kriptovaluta i dalje istaknute.

S druge strane, prema izvješću, Crypto Valley sa zadovoljstvom pozdravlja pojedince koji unapređuju infrastrukturu kao što je upravljanje identitetom i one koji rade na poboljšanju operativne učinkovitosti u područjima kao što su umjetnost, sport i mediji.

Prema nalazima istraživača, Švicarska je izniman primjer vlade utemeljene na konsenzusu s inherentnom tendencijom prema decentralizaciji.

Izvješće također tvrdi da se sve razine vlasti, politika i industrija, kao i odvjetnička društva i akademske institucije okupljaju u atmosferi koja promiče međusobnu suradnju i povjerenje.

Sa svojom gustom međusobno povezanom mrežom, Švicarsku mnogi smatraju glavnom studijom slučaja decentraliziranih sustava na globalnoj razini.

Najznačajnije švicarske tvrtke koje su propale 2022. bile su FTX Europe i Covario, potonji osnovan kako bi pomogao drugim tvrtkama u upravljanju posjedima kriptovaluta.

Nakon što su službenici za provođenje zakona pretražili urede bugarske tvrtke koji istražuju moguće pranje novca, švicarski ogranak britanskog kriptozajmodavca Nexo također je u središtu pozornosti. Tvrtka osporava optužbe protiv nje.

Oni koji tamo grade svjesni su gdje se nalaze i mogu ići naprijed uz jamstvo čak i ako tržište postane teško.Source link

Leave a Comment