Kripto zajmodavac Genesis podnio je zahtjev za stečaj prema poglavlju 11


(AP) — Tvrtka za posuđivanje kriptovaluta Genesis traži zaštitu od bankrota u skladu s Poglavljem 11. jer kolebljive cijene i kolaps FTX-a nastavljaju potresati industriju.

Genesis Global Holdco LLC i dvije njegove komercijalne podružnice za kreditiranje, Genesis Global Capital LLC i Genesis Asia Pacific Pte. doo , podnio zahtjev za zaštitu od bankrota u južnom okrugu New Yorka. Genesis je rekao da druge podružnice uključene u derivate, spot trgovinu, poslove skrbništva i Genesis Global Trading nisu uključene u prijavu i da nastavljaju obavljati poslove s klijentima.

Genesis je rekao da ima više od 150 milijuna dolara u gotovini, što osigurava dovoljno likvidnosti za potporu njegovih tekućih poslovnih operacija i olakšavanje njegovog restrukturiranja.

Prošlog tjedna, Komisija za vrijednosne papire i burze krenula je na Genesis Global Capital i kripto burzu Gemini, navodeći da su prodavali neregistrirane vrijednosne papire putem popularnog programa koji je trebao ponuditi visoke kamate na kripto depozite.

Tužba, koju je podnijela Komisija za vrijednosne papire i burzu (SEC), dio je šireg obračuna s kriptovalutom od strane nekoliko američkih vladinih agencija nakon što su cijene kriptovalute oštro pale prošle godine, izlažući većinom male ulagače gubicima u milijardama dolara.

Genesisov plan restrukturiranja uključuje stvaranje trusta koji će raspodijeliti imovinu vjerovnicima.

Plan je dvostruki proces i razmatra mogućnost prodaje, povećanja kapitala ili druge transakcije koja bi omogućila pojavu poduzeća pod novim vlasništvom. Tvrtka sa sjedištem u New Yorku započet će s marketingom i prodajom kako bi unovčila imovinu Genesis Global Holdca ili na neki drugi način prikupila kapital, koristeći prihode od transakcije za plaćanje vjerovnicima. Ako transakcija ne rezultira prodajom ili povećanjem kapitala, vjerovnici će dobiti vlasničke udjele u reorganiziranom Genesis Global Holdcu.

“Iako smo postigli značajan napredak u poboljšanju naših poslovnih planova za rješavanje problema likvidnosti koji su rezultat nedavnih izvanrednih izazova u našoj industriji, uključujući neispunjavanje obaveza od Three Arrows Capitala i bankrot FTX-a, restrukturiranje na sudu nudi najučinkovitiji način putem našeg privremenog izvršnog direktora, “, rekao je privremeni izvršni direktor. Dirar Islam, koji je preuzeo dužnost u kolovozu, rekao je u izjavi: “Kako bismo sačuvali imovinu i postigli najbolji mogući ishod za sve dionike Genesisa.”Source link

Leave a Comment