Litecoin pokušava ukrasti Bitcoinu, ali možda se radi na povratku


  • Cijena Litecoina mogla bi krenuti prema ponoru jer cijena pokazuje RSI divergenciju.
  • LTC mjerni podaci i dalje ističu veliku potražnju, ali neki kitovi ostvaruju dobit.

Litecoin [LTC] Svoje je vrijeme objavljivanja koristila za revoluciju kako bi izgradila povoljan imidž. Neki bi rekli da je pokušavao ukrasti neke bitcoine [BTC] sjaj. U tweetu od 21. siječnja, LTC je naveo pet atributa koji su ga činili privlačnim i izdvajali ga od njegovih suvremenika.


Čitajte Litecoin [LTC] Prognoza cijena 2023-24


Važna karakteristika koju je istaknuo Litecoin je da je bio 4 puta brži od BTC-a. Iako takva izjava može doći kao pokušaj da se LTC učini privlačnijim u usporedbi s Bitcoinom, to ne mora nužno potkopati konkurenciju.

Ako ništa drugo, obje kriptovalute koegzistirale su na istom tržištu i nijedna ne predstavlja prijetnju drugoj. Litecoin je do sada napravio impresivan porast, no je li to doista bolja opcija za ovo povećanje?

Litecoin može stajati samostalno

Pogled na akciju cijene Litecoina otkriva da je, u vrijeme pisanja ovog teksta, porastao za gotovo 51% u odnosu na najnižu razinu u 12 mjeseci u lipnju 2022. Nasuprot tome, Bitcoin je porastao za 47% u odnosu na svoje najniže vrijednosti u studenom 2022. Prvi se trguje unutar uzorka cijene prema gore. Barem bi produženi uzlazni trend trebao staviti iznad 100 USD na sljedećoj uzlaznoj razini otpora.

Kretanje cijene Litecoina

Izvor: TradingView

U vrijeme objave, cijena je imala prostora prije nego što je dosegla uzlaznu liniju otpora. Postojala je još jedna napomena da bi prodajni pritisak mogao početi utjecati na cijenu. Nova devetomjesečna najviša vrijednost, postignuta u protekla 24 sata, nadmašila je prethodnu najvišu vrijednost postavljenu 14. siječnja.

U međuvremenu su i RSI i Microfinance Index doživjeli određeni pad, što ukazuje na trend slabljenja. Ovo opažanje otkrilo je divergenciju RSI cijena, što je često bio znak nadolazećeg medvjeđeg kretanja. Distribucija ponude LTC-a pokazala je da su se neki od većih i dominantnijih kitova već prodavali u vrijeme pisanja ovog teksta.

Distribucija ponude Litecoina

Izvor: Santiment


Realno ili ne, ovo je LTC tržišna kapitalizacija u BTC uvjetima


Adrese koje drže između 100 000 do 1 milijun kovanica trenutno kontroliraju najveći postotak ponude LTC-a. Sama kategorija naslova pridonijela je prodajnom pritisku u posljednja tri dana.

Unatoč tome, broj poslova s ​​kitovima i dalje je nizak, što potvrđuje da trenutačno postoji nizak prodajni pritisak. Mjera prosječnog vijeka trajanja novčića također je zapela u uzlaznoj putanji, što ukazuje na to da se ulagači još uvijek drže svoje LTC fiat.

Posljednji put kad je cijena Litecoina bila u odnosu na RSI divergenciju, došlo je do odskoka sljedećih dana. Može se ponoviti sljedećih nekoliko dana. Međutim, ulagači moraju uzeti u obzir da je tržišna dinamika ostala u korist bikova u vrijeme pisanja ovog teksta unatoč uvjetima prekupljenosti.

Source link

Leave a Comment