Lokalne vijesti ukratko: stižu akcije davanja krvi | Vijesti


Set za doručak palačinke

Huntington

Wild Ramp će 17. veljače ugostiti doručak s palačinkama Maple Days 2023. od 9 do 13 sati u trgovini na adresi 555 14th St. Zapad.

Jelovnik će sadržavati lokalni javorov sirup s farme Cedar Run i obiteljske farme Tom’s Creek te palačinke, pržene kolače i svinjske kobasice s obiteljske farme Crawford. Tijekom događanja moći će se kupiti javorov sirup.

Prihod će ići za podršku Wild Rampu i lokalnim farmama u tom području.

Nadolazeće krvne kampanje

Ashland

Ogranak američkog Crvenog križa okruga Boyd planira akciju darivanja krvi na sljedećim lokacijama:

3. veljače, 10-15 sati – Središnja vatrogasna postaja, 1021 Carter Avenue, Ashland.

15. veljače, od 9 do 14 sati – Državni centar Sveučilišta Ohio, 1804 Liberty Street, Ironton.

17. veljače, podne do 17 sati – Kršćanska crkva Bridges, 1402 Kenwood Drive, Russell.

20. veljače, 12:30-18:00 – KDMC Health Education Center, 2201 Lexington Ave. Ashland.

28. veljače, od 8 do 13 sati – srednja škola Russell, 710 Red Devil Lane, Russell.

specijalni usjev Prijave su otvorene

Frankfurt

Otvoren je prozor za ponude za program darovnica za posebne usjeve Ministarstva poljoprivrede Kentuckyja (KDA).

“Program posebnih usjeva ima za cilj pomoći da specijalizirani usjevi Kentuckyja postanu konkurentniji na domaćem i stranim tržištima”, rekao je povjerenik za poljoprivredu Ryan Quarles. Posebni usjevi čine važan dio poljoprivrednog gospodarstva Kentuckyja i ima mnogo prostora za rast. Radujemo se novom krugu kreativnih prijedloga.”

Podnositelji zahtjeva trebaju opisati kako bi projekt mogao utjecati i proizvesti mjerljive rezultate za industriju specijaliziranih usjeva i/ili javnost. Privatne, 501©(3) neprofitne organizacije i kvazi-vladini subjekti, uključujući javna sveučilišta, mogu se prijaviti. Svi projekti ovise o raspoloživosti sredstava. KDA neće dodijeliti bespovratna sredstva projektima koji koriste samo određeni poslovni proizvod ili donose dobit jednoj organizaciji, korporaciji ili pojedincu.

Preliminarne prijedloge treba dostaviti na kyagr.com/marketing/documents/Grants_Specialty_Crop_Block_Concept_Proposal.pdf i poslati e-poštom Brettu McQuearyju na Brett.McQueary@ky.gov najkasnije do 16:30 24. veljače. Kandidati koji ispunjavaju uvjete bit će obaviješteni i pozvani da u potpunosti ispune prijavu za stipendiju. Posebni usjevi definirani su kao voće, povrće, orašasti plodovi, sušeno voće, hortikulturni proizvodi, rasadnički usjevi (uključujući uzgoj cvijeća) i med. Za opsežan popis posjetite ams.usda.gov/services/grants/scbgp/specialty-crop.

lik, prodavač Show dolazi

Catlettsburg

Treći godišnji Redbud Craft and Vendor Show prihvaća prodavače.

Događaj će se održati od 10 do 16 sati 15. travnja u kongresnom centru okruga Boyd na adresi 15605 Ky.180.

Za više informacija nazovite (606) 585-0514.

SOMC prezentacije Podrška za dijabetes

Portsmouth

SOMC Community Health nudi grupu za podršku dijabetesa za svakoga tko ima dijabetes, kao i njegovatelje i članove obitelji koji skrbe o osobi s dijabetesom.

Grupa podrške organizirana je kroz Facebook grupu, a okupljat će se virtualno putem Zooma svakog zadnjeg četvrtka u mjesecu. Sastanci će trajati između 20 i 30 minuta, tijekom kojih će Community Health odgovarati na pitanja i pružati podršku oboljelima od dijabetesa. Oni će također dati savjete i recepte koji će vam pomoći u postavljanju dijagnoze dijabetesa. Sastanci će se snimati i kasnije biti dostupni za gledanje onima koji ne mogu prisustvovati ili žele pregledati informacije.

Sastanci su trenutno zakazani za 26. siječnja, 23. veljače, 30. ožujka, 27. travnja, 25. svibnja, 29. lipnja, 28. srpnja, 31. kolovoza, 28. rujna, 30. studenog i 28. prosinca.

Da biste se pridružili grupi, jednostavno potražite ‘SOMC Diabetes Support Group’ na Facebooku i kliknite ‘Join’. Grupu vode Tabitha Krank, medicinska sestra u SOMC Community Healthu, i Heather Swords, registrirana dijetetičarka u SOMC-u.

Za više informacija nazovite (740) 356-2552.

Izvješća osobljaSource link

Leave a Comment