Lordovi UK: Potrebna je šira regulativa za kontrolu bitcoina i digitalnih valuta


Krajem prošle godine, CoinGeek je izvijestio o Zakonu o financijskim uslugama i tržištima (FSMB), pokušaju Ujedinjenog Kraljevstva da regulatorima omogući rukovanje digitalnim valutama, NFT-ovima i onim što naziva “kripto imovinom” u svom nastojanju da postane vodeće globalno središte za industriju .

Nakon drugog čitanja, članovi britanskog Doma lordova izrazili su zabrinutost da prijedlog zakona ne ide dovoljno daleko i da će biti potreban potpuno novi regulatorni pristup kako bi se postupalo s industrijom na način koji promiče inovacije uz eliminaciju kriminala.

Vlada Ujedinjenog Kraljevstva će sljedećih tjedana objaviti opsežno izvješće o regulaciji kriptovaluta.

Što bi nacrt zakona FSMB učinio i zašto su Lordovi zabrinuti?

Prijedlog zakona o financijskim uslugama i tržištima osnažio bi regulatore, poput Uprave za financijsko ponašanje (FCA), dok pokušavaju nadzirati “kripto imovinu”. Ovaj izraz vlada Ujedinjenog Kraljevstva dosljedno koristi u posljednjih nekoliko godina za opisivanje svih vrsta tokena, uključujući digitalne valute, NFT-ove, zamjenjive tokene, DeFi tokene i još mnogo toga.

Prijedlog zakona također bi regulirao takozvana stabilna plaćanja i postavio jasna pravila i ograničenja o tome što je dopušteno oglašavati za kriptovalute i druge tokene građanima Ujedinjenog Kraljevstva.

Tijekom drugog čitanja prijedloga zakona, prilike za zakonodavce da izraze zabrinutost i postave pitanja, neki su članovi izrazili potrebu da se krene naprijed i da će biti potreban potpuno novi regulatorni pristup. Član Zastupničkog doma Jonathan Hale dovodi u pitanje je li FCA dorasla zadatku:

“Upravljanje novonastalim prilikama za inovacije uz sprječavanje zlouporabe doista će predstavljati neke ozbiljne sposobnosti i strukturne izazove za regulatora. Iskreno, sumnjam je li FCA doista spremna na to.”

Ujedinjeno Kraljevstvo je uvijek bilo ispred krivulje u reguliranju kriptovaluta, kao što je bilo s iGamingom kada se pojavio, čak je otišlo toliko daleko da je predložilo novu klasu privatnog vlasništva za jamčenje prava.

Digitalna funta neće pratiti maloprodajne korisnike

U povezanim vijestima, savjetodavni dokument o digitalnoj valuti Britanske središnje banke (CBDC) trebao bi biti predstavljen u nadolazećim tjednima, a ministar financija jasno je dao do znanja da neće pratiti maloprodajne transakcije. Umjesto toga, dat će vladi jasan uvid u banke.

Izražena je velika zabrinutost zbog prirode CBDC-ova i njihovog značenja za financijski suverenitet, prava pojedinca i privatnost. Ova je izjava odgovorila na neke od tih zabrinutosti, odbacujući ideju da je CBD pokušaj stvaranja države nadzora.

Andrew Griffiths, ekonomski tajnik riznice, rekao je da će CCB, ako nastavi s radom, biti izgrađen na platformi koja vladi neće dopustiti pristup podacima o pojedinačnim transakcijama. Jedine iznimke bit će u slučajevima kada postoji sumnja na pranje novca ili prijevaru.

Ujedinjeno Kraljevstvo i dalje je predvodnik u regulaciji digitalnih valuta

Kako se približava doba regulacije i vlade kreću u borbu protiv kriminala i ukroćuju eru Divljeg zapada industrije digitalnih valuta, UK nastavlja dokazivati ​​da je ispred ostalih.

Neki članovi vlade, uključujući premijera Rishija Sunaka, prepoznali su priliku koju je industrija ponudila i postojala je kolektivna odluka da se zgrabi s obje ruke.

Do sada predloženi propisi i izjave o njima pokazuju da oni koji su zaduženi za pomicanje svega ovoga razumiju potrebu reguliranja industrije bez gušenja inovacija. Kao što je učinila sa sektorom bankarskih i financijskih usluga, Ujedinjeno Kraljevstvo ima stvarne šanse postati svjetski lider u ovom području ako nastavi tim putem.

Je li slučajnost da je izumitelj Bitcoina učinio London svojim domom? Vrijeme će pokazati, ali za sada, odluka nChaina da se bazira u Londonu izgleda kao veliki udarac.

Kako biste saznali više o digitalnim valutama središnje banke i nekim dizajnerskim odlukama koje treba uzeti u obzir prilikom njihove izrade i pokretanja, pročitajte naš vodič za nChain CBDC.

Pogledajte: Tokeniziranje imovine i vrijednosnih papira na Blockchainu

width=”560″ height=”315″ frameborder=”0″ allowfullscreen=”allowfullscreen”>

Novi ste u Bitcoinu? Provjerite CoinGeek’s Bitcoin za početnike ultimativni vodič za resurse za učenje više o Bitcoinu – kako ga je izvorno zamislio Satoshi Nakamoto – i blockchainu.Source link

Leave a Comment