Mikel Arteta, Eric ten Hag i … Rotherham United dokazuju da nogometni navijači trebaju “vjerovati procesu”


Arteta dokazuje da su obožavatelji u krivu Autor: Alamy

Arteta dokazuje da su obožavatelji u krivu Autor: Alamy

Mikel Arteta i Erik ten Hag pobijedili su kritike. Sada su Arsenal i Manchester United u usponu. Rotherham United je na istom putu ‘povjerenja u procesu’.

Nogometni navijači žude za uspjehom u kratkom roku, a to se nedvojbeno pogoršalo u posljednjih 10 godina. Informatičko doba donijelo je nedostatak strpljenja. Ljudi žele sve ovdje i sada i to se pretočilo u nogomet s trenerima koji su posebno kritizirani prije nego što su uopće imali pločicu s imenom na vratima.

To je bilo očito na različitim razinama, a nema boljeg primjera dobrobiti ‘povjerenja u proces’ od Mikela Artete u Arsenalu.

Neiskusni trener bio bi nezaposlen da je radio bilo gdje drugdje nakon što je vodio jedan od najvećih engleskih klubova do osmog uzastopnog završetka Premier lige.

Ali Arsenalova hijerarhija ima koristi od potpore svog menadžera dok Arteta nadgleda projekt s talentiranom mladom stranom koja se pojavljuje kao malo vjerojatni kandidati za naslov.

Bivši pomoćnik Manchester Cityja sada je omiljen među navijačima kluba, ali to nije uvijek bio slučaj, neki su tražili njegov udarac glavom dok se Arsenal borio sa slabošću u sredini tablice.

Arsenal je u uzlaznoj krivulji na toj putanji i Artetin posao nikada nije bio sigurniji. Vraćajući se šest mjeseci unatrag, malo tko bi vidio tako drastičan preokret, ali Londončani imaju koristi od toga što su svi u klubu na istoj stranici i rade prema istom krajnjem cilju.

Manchester United mogao bi se naći u sličnoj situaciji u iduće dvije godine nakon što konačno pronađe pravog menadžera u Ten Hagu.

Nizozemčevo epsko postupanje s Cristianom Ronaldom i njegovom momčadi može se samo pohvaliti u usporedbi s haosom koji su imali prošle sezone pod vodstvom Olea Gunnara Solskjaera i Ralfa Rangnicka.

Međutim, Tin Hagu nije bilo lako. Njegovi kritičari bili su spremni srušiti ga nakon što je United izgubio od Brentforda i Brightona u prve dvije prvenstvene utakmice sezone.

Ten Haga i njegove Unitedove igrače neki su otpisali nakon ovih poraza, ali su se popravili u sezoni i izgledaju kao sigurna oklada za plasman među prva četiri.

Poraz od Arsenala krajem tjedna To pokazuje da Manchester United još uvijek radi. Ali daleko im je bolje s Ten Hagom, a njegovi klevetnici iz prve sezone brzo su se povukli u buš kao Homer Simpson.

Ali ne mogu se uzdizati i rugati se navijačima što prerano skaču u svojim prosudbama o menadžerima i njihovim klubovima. Jer sam i ja učinio isto.

Prije samo dva tjedna skupio sam dio u Rotherham Unitedu, Zahtijeva obnovu usred sezone s važnim pitanjima za Matta Taylora i vlasnika Tonyja Stewarta.

Došlo je usred neprekinutog niza od samo jedne pobjede u 13 mečeva u svim natjecanjima, au nedavnim utakmicama su izgubili na uznemirujući način od glavnih rivala Huddersfield Towna i prvoligaške ekipe Ipswich Towna u FA kupu.

Ovo se više činilo kao održivi problem nego kao greška usred sezone. Rotherham je prestao raditi sve ono što im je donijelo uspjeh na početku ove sezone, s nedostatkom pritiska koji olakšava otvaranje prema inače asertivnoj strani.

Potreban je kontekst jer je Taylor zamijenio klupsku legendu Paula Warnea ranije ove sezone nakon potonjeg odlaska u Derby County. Warren je bio voljen od strane klupskih navijača i donio je uzbudljiv rollercoaster sa sobom u eri koja je uključivala promocije, ispadanje i pobjedu nad Wembleyjem u finalu Papa John’s Cupa.

Imao je i bend koji je udovoljavao njemu i njegovim zahtjevima za dobrim ljudima iznad svega ostalog. Ovo je bilo savršeno dok sam bio u bloku, ali bilo je trvenja kad je došao novi tip.

Nije pomoglo ni to što je Taylorova situacija bila vrlo različit lik od Warrena. Pridošlica govori iskreno i pristupa svojim medijskim dužnostima s razinom iskrenosti koja prelazi u optimizam.

To se dobro vidi kada su stvari u klubu pozitivne, ali tijekom Rotherhamovog užasnog niza dovodio je u pitanje sposobnost svojih igrača da se natječu na razini prvenstva. To je bilo usprkos tome što su Millersi očito bili u stanju suprotstaviti se svojim protivnicima kada su bili najbolji jer su bili smješteni u gornjoj polovici tablice kada je Warne otišao.

Očito je to natjeralo igrače da se bore s menadžerskim timom zbog niskog samopouzdanja nakon poraza od Huddersfielda i Ipswicha. Ali timski sastanak održan je ranije ovog mjeseca u pripremama za domaću prvenstvenu utakmicu protiv Blackburn Roversa 14. siječnja.

Od tada je otkriveno da je ovaj sastanak pomogao Tayloru i igračima da premoste svoje razlike i osmisle plan za povratak osnovama u potrazi za preživljavanjem.

Također je napravljena promjena formacije, a Rotherham sada koristi 4-3-3 umjesto Warneove omiljene 5-3-2 kombinacije.

I razlika je bila primjetna. Od tog susreta Rotherham je svladao Blackburn 4-0 i osvojio zasluženi bod u gostima kod Watforda.

Ponovo je zavladao optimizam među navijačima kluba, potpomognut njihovim aktivnostima na tržištu transfera. Ispitivao sam Stewarta, vlasnika Millersa o njegovoj želji da uloži u momčad kojoj nedostaje kvaliteta na ovoj razini. Ali zasluge idu Stewartu jer je odgovorio na najbolji mogući način olakšavajući poteze kvalitetnim igračima.

Uz Shauna Morrisona, mladog igrača Leeds Uniteda Lea Hildea i krilnog igrača Brentforda Tariqa Fosua do sada su trojica igrača izvršila neposredan utjecaj. Također se govori o tome da će Rotherham dovesti Jordana Hugilla iz Norwich Cityja i mladog igrača Manchester Uniteda Charlieja McNeila, a nedavni trend potpisivanja ugovora za klubove u prvenstvu se nastavlja.

Rotherham je 20. u Championshipu i ima 31 bod iz 28 mečeva. Ako nastave svojim trenutnim kursom, ostali bi udobno budni. Za klub ove veličine to bi bio nevjerojatan uspjeh, pogotovo nakon promjene menadžera.

Taylor i Stewart našli su se na meti kritika mnogih obožavatelja, a ja sam bio dio te skupine. Ali trebalo je samo dva tjedna da se raspoloženje u klubu preokrene.

Rotherham je očito na puno manjoj razini od Arsenala i Man Uniteda s različitim ciljevima prema kojima treba raditi, ali navijači su jednako krivi što kritiziraju prerano.

Gledajući unazad, zbog tebe sam ispao prilično blesav i da budem iskren, ne mogu biti sretniji. radosti nogometnog navijača; Svi smo mi idioti koji znamo sve bajage.

Članak Mikel Arteta, Eric ten Hag i… Rotherham United dokazuju da nogometni navijači trebaju ‘vjerovati procesu’ pojavio se prvo na Football365.com.Source link

Leave a Comment