Milenijalci će vjerojatno prijaviti kriptovalutu u svojim poreznim prijavama za 2021


Mnoge tvrtke na stranici Money oglašavaju se kod nas. Naše vlastito mišljenje, ali naknada i
Detaljno istraživanje određuje gdje i kako nastaju tvrtke. Saznajte više o tome kako zaraditi novac.

Afinitet koji mlađi Amerikanci imaju prema kriptovalutama očit je na dan novog istraživanja njihovih saveznih prijava poreza na dohodak za 2021. godinu.

Među samcima, 4,5% milenijalaca prijavilo je oporezive kripto transakcije u prošloj godini — što je veći udio od bilo koje druge generacije, prema izvješću pružatelja poreznog softvera TurboTax.

Oglasi od Money. Možda ćemo dobiti naknadu ako kliknete na ovaj oglas.oglasOglasi od strane Financijskog odricanja od odgovornosti

Jeste li počeli prijavljivati ​​porez za 2022.?

Odaberite svoju državu kako biste započeli postupak prijavljivanja poreza TurboTaxu.

HavajiAljaskaspJužna KarolinaGruzijaAlabamaSjeverna KarolinaTennesseeRIOtok RhodeCTConnecticutmagistraMassachusettsWHONew HampshireNew HampshireVTVermontNew YorkNew JerseyNew JerseyDEDelawaredoktor medicineMarylandZapadna VirginiaOhioMichiganArizonanvUtahColoradoNovi MeksikoJužna DakotaDaIndijanaIllinoisMinnesotaWisconsinMissouriLouisianaVirginiaKapitalWashington DCIdahoKalifornijaSjeverna DakotaWashingtonOregonMontanaWyomingNebraskaKansasOklahomaPennsylvaniaKentuckyMississippiArkansasTeksas

Prijavite svoj porez za 2022. danas!

Što kaže istraživanje

Postotak ljudi koji su prijavili oporezive kripto transakcije bio je mnogo niži od postotka Amerikanaca koji kažu da su općenito izvršili kripto transakcije.

Sveukupno, 2,9% poreznih obveznika uključilo je kriptovalutu u svoje povrate za 2021. TurboTax je usporedio taj broj s istraživanjem Pew Research Centera u kojem je 16% ispitanika u SAD-u reklo da je ulagalo u kriptovalutu, trgovalo njome ili je koristilo.

  • Nakon dobne skupine od 25 do 34 godine, Amerikanci u dobi od 35 do 44 godine bili su drugi koji su najvjerojatnije prijavili kripto transakcije u svojim poreznim prijavama, a slijede ih oni u dobi od 18 do 24 godine.
  • TurboTax je otkrio da je vjerojatnost da će podnositelj prijaviti kripto transakcije u svojim poreznim prijavama usko povezana s prihodom, što povećava novac koji podnositelj zarađuje.
  • Postojale su i regionalne razlike u izvješćivanju o porezu na kriptovalute. Podnositelji prijava na Zapadu imali su najveću vjerojatnost da će prijaviti transakcije kriptovalute u svojim poreznim prijavama za 2021., a slijede ih podnošenici na sjeveroistoku.
Oglasi od Money. Možda ćemo dobiti naknadu ako kliknete na ovaj oglas.oglasOglasi od strane Financijskog odricanja od odgovornosti

Porezni dan za dva mjeseca. Zašto čekate datoteku?

Od 23:58 PST, 18. travnja 2023

Prijavite svoje državne i savezne poreze uz pomoć softvera za pripremu poreza tako da kliknete iznad.

sljedeći korak

Pravila prijave poreza na kriptovalute promijenila su se za sezonu podnošenja prijava 2023.

  • Od porezne godine 2020. svi porezni obveznici moraju odgovoriti na pitanje o kriptovaluti na vrhu obrasca 1040. Istaknutost pitanja odražava važnost koju Porezna uprava pridaje oporezivanju kriptovalute, s obzirom na uvjerenje agencije da se kripto transakcije nedovoljno prijavljuju.
  • Kripto pitanje je uređeno za ovogodišnju sezonu prijava. Sada glasi: “Jeste li u bilo kojem trenutku tijekom 2022.: (a) primili (kao nagradu, nagradu ili plaćanje za imovinu ili usluge); ili (b) prodali, razmijenili, poklonili ili na drugi način otuđili digitalnu imovinu (ili financijski interes u digitalnoj imovini))?” Vodiči moraju odgovoriti s “da” ili “ne”.
  • Oni koji označe okvir “Da” dužni su prijaviti svoje prihode povezane s tim transakcijama.

minimum

Milenijalci prijavljuju kripto transakcije na svoje poreze u većoj mjeri nego druge generacije. No čak i među milenijalcima, postotak kandidata koji prijavljuju kripto transakcije je minijaturan.