Ministarstvo obrazovanja traži sponzore za ljetne obroke i programe prehrane


Harrisburg, Pennsylvania – Odjel za obrazovanje Pennsylvanije (PDE) potiče organizacije diljem države da pomognu u pružanju hranjivih obroka djeci u područjima s niskim primanjima tijekom ljetnih mjeseci kroz program Summer Food Services odjela. Novi sponzori moraju se prijaviti do 31. svibnja 2023.

“Glad utječe na obitelji diljem zemalja Commonwealtha i stvara značajne prepreke učenju i razvoju. Za mnoge učenike jedini pristup zdravim obrocima je škola”, rekla je Vonda Ramp, državna direktorica programa prehrane djece. “Pozivamo organizacije diljem Commonwealtha da pridružite nam se u borbi protiv gladi i pomaganju učenicima da dobiju hranjive obroke tijekom ljetnih mjeseci, čak i kada škola nije u tijeku.”

Prošlog ljeta više od 200 organizacija posluživalo je hranjive obroke djeci na više od 1750 lokacija diljem države. Međutim, kako bi se doprlo do većeg broja djece i smanjio jaz gladi koji ljeto može donijeti, potrebno je više organizacija i mjesta za obroke diljem države, posebno u ruralnim područjima.

Organizacije koje sudjeluju dobivaju naknadu za obroke osigurane djeci koja žive u područjima u kojima najmanje 50 posto djece ispunjava uvjete za besplatne obroke ili obroke po sniženoj cijeni u okviru Nacionalnog programa školske prehrane.

Organizacije koje sudjeluju tijekom cijele godine moraju biti neprofitne ustanove, što uključuje škole, lokalne, općinske ili županijske vlasti, knjižnice, crkve, vatrogasne i policijske postaje, rezidencijalne ljetne kampove i nacionalne sportske programe za mlade. Organizacije odobrene za sponzoriranje programa Summer Food Services odgovorne su za upravljanje mjestima za hranjenje koja djeci daju obroke.

Većina organizacija sudionica može dobiti naknadu za do dva obroka dnevno: ručak ili večeru te doručak ili međuobrok. Oni koji primarno služe djeci migrantima mogu dobiti nadoknadu za do tri obroka dnevno. Kampovi mogu osigurati do tri obroka dnevno, ali dobivaju naknadu samo za obroke osigurane djeci koja ispunjavaju uvjete za besplatne obroke ili obroke po sniženoj cijeni u okviru Nacionalnog programa školske ručke.

Summer Food Service Program, koji je započeo 1976. godine, federalno je financiran program prehrane djece koji je osmišljen da dopre do onih do 18 godina u ekonomski zaostalim područjima. Osobe starije od 18 godina koje imaju mentalne ili tjelesne nedostatke i sudjeluju u posebnim javnim ili neprofitnim programima stvorenim za osobe s invaliditetom također mogu dobiti besplatne obroke na lokacijama Summer Food Service Programa.

Za više informacija o tome kako postati organizacija koja sudjeluje ili mjesto obroka u programu Summer Food Service, posjetite web stranicu programa PDE Summer Food Service ili nazovite 800-331-0129.

U skladu sa saveznim zakonom o građanskim pravima i propisima i politikama Ministarstva poljoprivrede Sjedinjenih Američkih Država (USDA), ovoj organizaciji je zabranjeno diskriminirati na temelju rase, boje kože, nacionalnog podrijetla, spola (uključujući rodni identitet i seksualnu orijentaciju), invaliditeta , dob ili odmazda ili odmazda za prethodne aktivnosti u području građanskih prava.

Informacije o programu mogu biti dostupne na jezicima koji nisu engleski. Osobe s invaliditetom kojima su potrebni alternativni načini komunikacije za informacije o programu (npr. Brailleovo pismo, velika tiskana slova, audio vrpca, američki znakovni jezik), trebaju kontaktirati odgovornu državnu ili lokalnu agenciju koja upravlja programom ili USDA TARGET Center na (202) 720-2600. (glas i TTY) ili kontaktirajte USDA preko Federal Relay Service na (800) 877-8339.

Da bi podnio pritužbu o diskriminaciji programa, podnositelj pritužbe mora ispuniti obrazac AD-3027, USDA Obrazac pritužbe zbog diskriminacije programa. Obrazac je također dostupan u bilo kojem uredu USDA-e, pozivom na (866) 632-9992 ili pisanjem pisma naslovljenog na USDA. Pismo mora sadržavati ime podnositelja pritužbe, adresu, telefonski broj i pisani opis navodne diskriminatorske radnje s dovoljno detalja da informira pomoćnika tajnika za građanska prava (ASCR) o prirodi i povijesti navodnog kršenja građanskih prava. Ispunjen obrazac ili pismo AD-3027 mora se dostaviti USDA-i do:

 1. Mail:
  Ministarstvo poljoprivrede SAD-a
  Ured pomoćnika tajnika za građanska prava
  Ulica Istiklal 1400, JZ
  Washington, D.C. 20250-9410; ili
 2. Faks:
  (833) 256-1665 ili (202) 690-7442; ili
 3. e-mail:
  Program.Intake@usda.gov

Kontakt za medije: Kristen Boyd Edwards, kristedwar@pa.gov

# # #Source link

Leave a Comment