Mjerni podaci u lancu bljeskaju kao signali dna za kripto tržište, ali makro okruženje je još uvijek klimavo: IntoTheBlock


Platforma za tržišno obavještavanje IntoTheBlock kaže da dok podaci u lancu ukazuju na pad tržišta kripto imovine, cjelokupno makro okruženje ostaje klimavo.

U novom članku, tvrtka za kripto analitiku otkriva da je broj dugoročnih posjednika bitcoina (BTC) ili trgovaca koji posjeduju BTC najmanje godinu dana, procvjetao 2022., napominjući da je poznato da klasa investitora kupuje kralj kripto. Tijekom medvjeđih tržišta i stvorite razinu podrške.

HODLeri koji podržavaju dno – Povijesno gledano, dugoročni vlasnici Bitcoina iskorištavaju medvjeđa tržišta za kupnju Bitcoina.

U 2022. godini vidjeli smo da se količina Bitcoina u vlasništvu adresa koje imate više od jedne godine (‘hodleri’) povećala za 50% s 10 milijuna BTC-a na 15 milijuna BTC-a. Ovaj je obrazac primijećen na prijašnjim medvjeđim tržištima, s probojima koji samo smanjuju ravnotežu nakon što su postavljeni novi maksimumi. “

Članak je također otkrio da je polovica vlasnika Bitcoina trenutno pod vodom, što je bio slučaj u proteklih nekoliko puta kada je Bitcoin našao dno svog medvjeđeg tržišta.

“Prijašnja medvjeđa tržišta dosegla su dno nakon što su dosegla točku u kojoj 50% ili više dioničara gubi novac na svojim pozicijama, koje je IntoTheBlock ocijenio “bez novca”.

Prema IntoTheBlocku, dionice i kriptovalute, posebice BTC, ponovno počinju korelirati nakon kolapsa istaknute burze kriptovaluta što je uzrokovalo raspadanje FTX-a.

Međutim, tvrtka napominje da je teško reći što je na horizontu za Bitcoin, dok su trenutni uvjeti slični prošlim tržišnim uvjetima medvjeda.

“Makro korelacije su se vratile – nakon različitih putanja tijekom pada FTX-a, kriptovalute i dionice ponovno se kreću u tandemu. Koeficijent korelacije između Nasdaqa i Bitcoina trenutno se vratio na razinu od 0,86, što ukazuje na vrlo jak statistički odnos između dva …

Mjere na lancu s prethodnih medvjeđih tržišta slijede prethodne uzorke dna, ali rastuća važnost ovih makro čimbenika nastavlja povećavati neizvjesnost označava li nedavna cjenovna akcija početak tržišta bikova ili jednostavno zamku bikova.”

Bitcoin se u trenutku pisanja ovog teksta trguje za 22.624 dolara, što predstavlja dobitak od gotovo 7% u posljednja 24 sata.

Ne propustite – prijavite se da biste primali šifrirana upozorenja e-poštom izravno u svoju pristiglu poštu

Provjerite akcijsku cijenu

Prati nas CvrkutI Facebook i Telegram

Surfajte dnevnim hodl miksom

Pogledajte najnovije naslove vijesti

& nbsp

Odricanje od odgovornosti: Mišljenja izražena na The Daily Hodl nisu savjeti za ulaganje. Ulagači bi trebali dobro proučiti prije bilo kakvog visokorizičnog ulaganja u bitcoin, kriptovalutu ili digitalnu imovinu. Imajte na umu da su vaši prijenosi i trgovine na vlastitu odgovornost, a svi gubici koje možete pretrpjeti su vaša odgovornost. The Daily Hodl ne preporučuje kupnju ili prodaju bilo koje kriptovalute ili digitalne imovine, niti je The Daily Hodl investicijski savjetnik. Imajte na umu da se The Daily Hodl bavi affiliate marketingom.

Generirana slika: Midjourney
Istaknuta slika: Shutterstock / Plasteed

Source link

Leave a Comment