Mjerni podaci ukazuju na rast jer nelikvidna ponuda Bitcoina doseže 80%


kriptoslit Analiza mjernih podataka o bitcoinu (BTC) otkriva da bi dno tržišta moglo biti dosegnuto jer ulagači nastavljaju akumulirati BTC i podizati nelikvidnu ponudu do 80%.

Analitičari su pregledali metrike, uključujući metrike MVRV-Z i Realized Price, kako bi otkrili da obje ukazuju na bikovsko raspoloženje.

MVRV-Z metrika

MVRV-Z rezultat se koristi za procjenu je li BTC iznad ili ispod svoje vrijednosti. Kada je tržišna kapitalizacija puno viša od “fer vrijednosti” Bitcoina, ljestvica ostaje u minusu. S druge strane, ako je cijena ispod realizirane vrijednosti BTC-a, ljestvica će i dalje biti u zelenom području. Grafikon ispod predstavlja MVRV-Z ljestvicu u narančastoj liniji.

BTC MVRV-Z od 2010
BTC MVRV-Z od 2010

Vaga je ušla u zelenu zonu sredinom 2022. godine, odmah nakon kolapsa uređaja LUNA, i od tada se kreće unutar zelene zone. Tek je nedavno izbio, što može značiti da je dosegnuto dno tržišta.

Povijesno gledano, cijena Bitcoina značajno je pala kada je MVRV-Z ljestvica dosegla crveno. Prema grafikonu, ova korelacija je vidljiva šest puta od 2010. godine. Stoga je moguće zaključiti da MVRV-Z ljestvica označava vrh tržišta ako je ono u minusu.

Slično tome, povijesni dokazi također pokazuju da cijena bitcoina raste nakon što metrika dosegne zeleno područje, što ukazuje na dno tržišta. Kretanja cijena zabilježena početkom 2012., 2015., 2019. i 2020. godine odgovaraju dnu tržišta.

BTC je ostvario cijenu

Ostvarena cijena se izračunava tako da se maksimalna ostvarena cijena podijeli s trenutnom ponudom. Mjerni podatak označava medvjeđe tržište kada stvarna cijena padne ispod realizirane cijene. Nasuprot tome, ako stvarna cijena poraste iznad ostvarene cijene, to ukazuje na tržište bikova.

BTC ima poznatu cijenu od 2010
BTC zna svoju cijenu od 2010

Grafikon iznad predstavlja odnos između realizirane cijene BTC-a i stvarne cijene od 2010. Stvarna cijena BTC-a je ispod realizirane cijene od sredine 2022. Međutim, ova se ravnoteža nedavno promijenila jer je stvarna cijena premašila realiziranu cijenu , što ukazuje na raspoloženje tržišta bikova .

80% Bitcoina je nelikvidno

Ulagači su akumulirali BTC u posljednjih nekoliko mjeseci. Međutim, cCyptoSlate Analiza od 13. prosinca 2022. otkrila je da je količina BTC-a koja je prisutna na burzama dosegla najnižu razinu u povijesti od 2018. godine.

Povlačenja su također bila u velikim dijelovima, a krajem studenog više od 2 milijarde dolara u BTC-u povučeno je iz Coinbasea. Binance je 23. prosinca izgubio 90.000 BTC u svojim rezervama u tjedan dana. Još 120 milijuna dolara vrijednih Bitcoina povučeno je s raznih burzi tijekom prvih 10 dana 2023. godine.

Trenutačna metrika ukazuje na dno za BTC od 19. siječnja. Dana 21. siječnja BTC je probio razinu od 23 000 USD, bilježeći porast od 50% u odnosu na najnižu razinu medvjeđeg tržišta od 15 400 USD. Međutim, bikovska kretanja cijena nisu zaustavila podizanje bitcoina. A0,000 BTC povučeno je s burzi 20. siječnja, a većina je povučena s Binancea.

Podaci također pokazuju da se velika količina povučenog BTC-a šalje u hladnjaču. Na primjer, 450 000 BTC-a koji se drže u vrućim novčanicima ili mjenjačnicama premješteno je u hladno skladište 2022. godine.

Još 110 000 BTC-a poslano je u hladno skladište do sada u 2023. Time je količina nelikvidnih BTC-ova koji se drže u hladnim novčanicima dosegla najveću vrijednost svih vremena od 15,1 milijuna kovanica. Ovaj iznos predstavlja 80% ukupne optječuće ponude BTC-a.

Nelikvidna ponuda BTC-a
Nelikvidna ponuda BTC-a

Gornji grafikon predstavlja nelikvidnu ponudu Bitcoina sa zelenim površinama, dok je tekuća ponuda prikazana crvenom bojom. Akumulacija bitcoina značajno je povećala nelikvidnu ponudu od srpnja 2022., s izuzetkom kratkih razdoblja tijekom srpnja i listopada.Source link

Leave a Comment