Mogućnost bioničke gušterače, s dr. med. Stephenom Russellom


Od pojave inzulinskih pumpi dijabetičari su sanjali o danu kada bi robotizirana gušterača mogla ublažiti teret dijabetesa. Iako to još nije stvarnost, mnoge tvrtke i grupe su pokrenule napore da ostvare ovaj san, ali malo njih se približilo Beta Bionicsu, koji trenutno razvija iLet Bionic Pancreas System.

Nosivi istraživački medicinski uređaj džepne veličine, a uzbuđenje i iščekivanje oko iLet Bionic Pancreas raslo je sa svakim novim izdanjem podataka i svakim sastankom koji je prolazio. U nedavnoj izjavi, Beta Bionics je najavio imenovanje Stephena Russella, MD, PhD, pionira u dijabetesu i dijabetičkoj tehnologiji, za glavnog medicinskog direktora jer tvrtka želi dalje unaprijediti tehnologiju i plasirati je na tržište.

“Kako se približavamo komercijalnom lansiranju iLet Bionic Pancreas, strateški smo dodali obilje znanja i iskustva našem izvršnom timu”, objasnio je predsjednik i glavni izvršni direktor Beta Bionicsa Sean Saint 4. siječnja u izjavi. “Dr. Russell je predvodnik tehnologije dijabetesa i godinama sam mu se često obraćao zbog njegovog iskustva i perspektive. Njegovo iskustvo s robotskom gušteračom u kliničkom okruženju nema premca. Ne postoji bolja osoba od koje bismo mogli obratite se našem glavnom medicinskom službeniku dok dovršavamo postupak revizije propisa i pripremamo se za pokretanje iLet sustava u Sjedinjenim Državama”.

Docent medicine na Harvard Medical School i liječnik u Općoj bolnici Massachusetts, Russell ima više od 20 godina iskustva u liječenju dijabetesa. Voditelj nekoliko ispitivanja koja su uključivala elektroničku gušteraču, Russell je bio glavni istraživač više od desetak studija o dijabetesu tipa 1 i tipa 2.

“Biogeni projekt gušterače bio je u središtu mog profesionalnog života dugi niz godina. Sve do završetka ključnog ispitivanja, osjećao sam da mogu dati najveću vrijednost projektu kao akademski liječnik, savjetujući i provodeći klinička ispitivanja,” rekao je. Russell. “Sada kada je ključno ispitivanje dovršeno, vjerujem da će moj doprinos biti još utjecajniji pružanjem medicinskog vodstva unutar Beta Bionicsa dok radimo na odobrenju FDA i pripremamo se za lansiranje iLeta. Uzbuđen sam što sam dio zvijezde, i radujemo se podršci osobama s dijabetesom i njihovim pružateljima zdravstvene skrbi. S pojavom iLeta iz istraživačkog okruženja u kliničku upotrebu.”

Na Drugoj godišnjoj konferenciji o tehnologiji dijabetesa Udruge za skrb i obrazovanje o dijabetesu (ADCES), Diana Isaacs, dr. med., klinička farmakolog-endokrinolog na klinici Cleveland, i Natalie Bellini, medicinska sestra endokrinolog iz R&B Medical Group, domaćini su iz Dijalog o dijabetesu: tehnologija, terapije i izgledi u stvarnom svijetusjeli su s Russellom kako bi istražili njegovu ulogu i dublje ušli u razvoj iLet Bionic Pancreas System.

sve epizode Dijalog o dijabetesu: tehnologija, terapije i izgledi u stvarnom svijetu Dostupno u audio formatu samo na Spotify i Apple Podcasts.Source link

Leave a Comment