Mooners and Shakers: ‘To je moje’ – dugoročni vlasnici bitcoina ostaju jaki; XRP pumpa i Lido DAO


Cijena bitcoina (BTC) još uvijek je više-manje stabilna na oko 23 tisuće dolara za sada, dok “trgovci” vjeruju u dugoročnost.

Jer naravno, oni imaju — zato su dugoročni prevaranti… kao, duh.

Uz S&P 500, Nasdaq i Dow koji se ponovno zatvaraju u plusu, a indeks američkog dolara izgleda pomalo klimavo, tržište bitcoina i kriptovaluta zasad i dalje izgleda prilično stabilno.

Glassnodeova široko korištena grupa za kripto-analitiku ima neke nove podatke i analize u vezi s dugoročnim vlasnicima BTC-a u svom biltenu The Week On-Chain:

“Kolektivna analiza ponašanja pokazuje da nositelji kratkoročnih ugovora i rudari mogu biti motivirani mogućnošću da likvidiraju dio svojih posjeda”, piše istraživačka tvrtka. “Naprotiv, ponuda koju drže dugoročni vlasnici nastavlja rasti, što je nedvojbeno pokazatelj snage i uvjerenja u ovoj skupini.”

“S obzirom na dugoročni utjecaj dioničara na makro trend, praćenje njihove potrošnje vjerojatno će biti ključni alat za praćenje tijekom sljedećih tjedana”, dodala je.

Da budemo jasni, Glassnode smatra da su dugoročni vlasnici bitcoina oni koji drže imovinu najmanje 155 dana.

Tvrtka također primjećuje da su zahvaljujući nedavnom porastu cjenovne aktivnosti, uglavnom kratkoročni vlasnici Bitcoina vidjeli “značajno povećanje dividendi u kovanicama”.

Pregled 10 najboljih

Uz ukupnu tržišnu kapitalizaciju kriptovalute od 1,09 bilijuna dolara, što je povećanje od oko 2% u odnosu na jučer u ovo vrijeme, ovo je trenutno stanje među 10 najboljih kovanica – prema CoinGecku.

Pa, OKB-ov pohod natrag u prvih deset bio je kratkog daha. Unatoč Solaninom užasnom kraju 2022. godine – velikim dijelom zahvaljujući tome što je to bio jedan od omiljenih projekata FTX-a i SBF-a – do sada je ove godine porastao za više od 100%, a danas se vratio na top ljestvicu velikih projekata. Poligon (MATIC) nije daleko od njega.

XRP je ovdje najveći dnevni dobitnik, iako je porastao za gotovo 7% u posljednja 24 sata. zašto? To je zato što XRP vojska očekuje veliku pobjedu za osnivača tokena Ripple Labs već pola godine u dugoj, mučnoj tužbi “ti si vrijednosni papir, ne nisi” koju je protiv njega pokrenula Komisija za vrijednosne papire i burzu.

U međuvremenu, Brad Garlinghouse, izvršni direktor Ripple Labsa, nedavno je dao neke značajne komentare na tu temu dok je prisustvovao sastanku Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu. Ovo je dio onoga što je rekao za CNBC:

“Sucima treba vremena koliko i sucima. Optimistični smo da će se to sigurno riješiti 2023., možda [in] prvo poluvrijeme. Pa ćemo vidjeti kako će se dalje odvijati. Ali zadovoljan sam kako stojimo u odnosu na zakon i činjenice.”

Gornji i donji dijelovi: 11-100

Proširujući raspon tržišne kapitalizacije od oko 8,9 milijardi dolara do oko 426 milijuna dolara u ostatku prvih 100, pronađimo neke od najvećih dobitnika i gubitnika u 24-satnom razdoblju u vrijeme objave. (Statistika točna u vrijeme objave, na temelju podataka CoinGecko.com.)

Dnevne pumpe

Lido daw (LDO), (tržišna kapitalizacija: 2,1 milijarda USD) +17%

e-gotovina (XEC), (MC: 945 milijuna USD) + 10%

GMX (GMX), (MC: 463 milijuna dolara) +10%

grafikon (BDP), (MC: 790 milijuna USD) +10%

kapaljka (DOT), (MC: 8 milijardi dolara) +9%

Vodeći projekt derivata likvidnog ulaganja po tržišnom udjelu, Lido DAO (tj. njegov LDO token) ponovno raste. Zajedno s Rocket Poolom (RPL), ove je godine prilično napredovao i već je porastao za više od 171% u zadnjih 30 dana.

U našem nedavnom razgovoru s Apollo Crypto, koji bi trebao biti objavljen kasnije danas, razmatramo zašto je ova priča tako visoka.

Međutim, za one koji znaju, nije spoiler reći da se razlog uvelike može pripisati povlačenjima koja omogućuju Shanghai nadogradnju na Ethereum, zakazanu za kraj ožujka.

Japanke dnevno

Uniswap (UNI), (tržišna kapitalizacija: 5 milijardi dolara) -1%

Aptos (APT), (tržišna kapitalizacija: 2,1 milijarde dolara) -1%

sjaj (FLR), (MC: 433 milijuna dolara) -1%

Hedera (HBAR), (MC: 1,7 milijardi dolara) -1%

OKB (OKB), (MC: 8,96 milijardi USD) -1%

o blokovima

Nešto od relevantnosti i nasumičnosti koje su nas zadržale ujutro putuje Crypto Twitterverseom.

moglo bi vas zanimati

Source link

Leave a Comment