Može li cijena Ethereuma zadržati više od 1600 dolara na putu do 2000 dolara sljedeći tjedan?


22. siječnja, druga vodeća kriptovaluta, Ethereum, otvorila je dan na 1626,68 USD. Dosegli ste najveću vrijednost od 1635,64 USD i minimalnu vrijednost od 1609,35 USD. ETH/USD se trguje po 1.625,85 dolara, što je pad od 0,84% u 24 sata. Štoviše, cijena je porasla za gotovo 5% u tjedan dana.

Podignute aktivne Ethereum adrese

Broj Ethereum adresa sa saldom većim od nule u stalnom je porastu. Prema podacima Glassnodea, Ethereum je ovaj tjedan dosegao novi rekord svih vremena od 92,5 milijuna adresa.

Broj jedinstvenih adresa prenesenih kao primatelj ili pošiljatelj predstavljen je aktivnim adresama. Uključuje samo one koji su uspješno izvršili transakciju.

Nedavno je došlo do značajnog povećanja broja aktivnih adresa na Ethereumu. To pokazuje da korisnici Ethereuma pokreću softver na mreži, a ne da ga samo drže u svojim novčanicima.

S mrežnom aktivnošću Ethereuma i korištenjem na najvišoj razini svih vremena, ETH/USD bi mogao imati koristi.

Shanghai nadogradnja brine programere

Šangajska nadogradnja, sljedeće ažuriranje Ethereum blockchaina, održat će se u ožujku 2023. Nadogradnja će olakšati uklanjanje zastarjelog ETH-a starijeg od dvije godine iz beacona.

Sve ukazuje na to da će Shanghai biti spreman za rad u ožujku. Međutim, glasna manjina programera jezgre Ethereuma nedavno je počela izražavati zabrinutost zbog ubrzane implementacije nadogradnje.

Implementira se prebrzo, rekli su, kako bi se izbjegla reakcija javnosti i nauštrb tehnoloških ulaganja koja bi dugoročno mogla naštetiti mreži.

Mika Zolto, glavni programer mreže, i nekolicina od 30-ak drugih programera jezgre mreže zabrinuti su da bi nedavna odluka da se odustane od tehničke promjene u Šangaju mogla izložiti Ethereum prekomjernom tehnološkom dugu s nepoznatim dugoročnim posljedicama.

Zoltu je 19. siječnja izrazio zabrinutost zbog pozivanja ključnih programera, rekavši da se čini da nisu uzeli u obzir dugoročnu održivost Ethereuma. Vijest je nepovoljna za cijenu ETH/USD.

Implementacija Ethereum pametnih ugovora

Dana 17. siječnja, tvrtka za razvoj blockchain softvera Alchemy objavila je svoje izvješće o razvoju Web3 za četvrti kvartal 2022. U izvješću se navodi da se broj pametnih ugovora izvršenih na glavnoj mreži Ethereum povećao za 300% u 2022.

Osim toga, porast izvršenja pametnih ugovora otprilike odražava stopu rasta zabilježenu 2021., unatoč slabosti tržišta 2022. Do kraja četvrtog tromjesečja 2022. bilo je 4,6 milijuna aktivnih pametnih ugovora na Ethereum blockchainu, prema analizi.

Štoviše, broj pametnih ugovora raspoređenih na Ethereum Goerli testnetu porastao je za 187% u posljednja tri mjeseca 2022. i za čak 721% u odnosu na prethodnu godinu da bi dosegao rekord svih vremena od 2,7 milijuna.

To ukazuje da bi se dodatne decentralizirane aplikacije (dapps) mogle uskoro pojaviti na tržištu. Stoga porast pametnih ugovora pokreće cijenu ETH/USD.

Predviđanje cijene Ethereuma

U posljednja 24 sata cijena Ethereuma iznosila je 1.625 dolara, uz obujam trgovanja od 8 milijardi dolara. Par ETH/USD naišao je na značajan otpor blizu 1680 dolara i odbio pronaći podršku na 1610 dolara.

Na 4-satnoj vremenskoj skali, par ETH/USD stvorio je uzlazni kanal, što ukazuje na mogući nastavak bikovskog trenda za ETH.

Grafikon cijena Ethereuma – Izvor: Tradingview

S pozitivne strane, porast potražnje mogao bi smanjiti otpor Ethereuma na 1680 dolara i pogurati cijenu prema 1750 dolara. Na donjoj strani, negativan pad od 1600 USD mogao bi produžiti trend prodaje prema 1560 USD.

Uz Ethereum, pretprodaja Meta Masters Guilda ima ogroman potencijal povećanja.

Meta Masters Syndicate (MEMAG)

U samo nekoliko dana, Meta Masters Guild je sa 200.000 dolara porastao na 550.000 dolara. Ovaj značajan rast znači da javnost ima visoku razinu povjerenja u sposobnost tvrtke da napreduje i stvara profit u budućnosti.

Meta Masters Guild objavit će svoju prvu mobilnu igru ​​u trećem kvartalu 2023. Mreža MEMAG radi već neko vrijeme i omogućuje korisnicima generiranje i upravljanje svojim novčićima, kao i trgovinu na otvorenom tržištu. Također rade na igrama u kojima sudionici mogu zaraditi nagrade, kao i igrama koje pokreće Web3, tehnologija kompatibilna s Ethereumom.

Ulaganje u MEMAG trenutno počinje kupnjom MEMAG tokena od 10 USD. Dobit ćete 1 žeton za 1 cent ako se pretplatite na pretprodaju; Rani ulagači imat će ograničenu mogućnost sudjelovanja.

Posjetite Meta Masters Guild sada

Source link

Leave a Comment