Muški tenis dominira na otvaranju sezone


Stefano Dostanek bio je prošlogodišnji igrač godine u singlu i dio Pac-12 tima godine u parovima zajedno s Bradleyjem Fryjem. (Andrew Kerner | Daily Trojan)

Muški tenisač USC-a započeo je sezonu sjajno, budući da su 9. rangirani Trojansi nadmašili Sacramento State i UC Irvine kod kuće u nedjelju poslijepodne s dvostrukim rezultatom.

Ujutro se USC prvo susreo sa Sacramentom i pobijedio sa 7-0. Potom su u poslijepodnevnim satima Trojanci pobijedili Anteaters rezultatom 7-0.

Trojancima je bilo lako pobijediti u početnim rundama parova protiv UC Irvinea. Na prvom mjestu Stefan Dostanek i diplomirani student Bradley Frey dominirali su nad seniorom Ervinom Matthewom Sahom i studentom druge godine Noahom Zamorom u igri 6-1. Trećeplasirani je također pobijedio, 6-2, jer su učenici druge godine USC-a Ryan Colby i Carl Lee nadmašili starije Irvina Ali Amirija i Enriquea Luca Rica.

Te su dvije igre brzo završile, dodijelivši bod za parove USC-u prije nego što je rupa za parove završila svoju igru. Učenici druge godine Peter Makk i Junior Lodewijk Weststrate vodili su 5-3 protiv Anteatera prije nego što je njihov meč prekinut.

Nakon snažnog nastupa u parovima, USC je zadržao svoj zamah i dobio svih šest pojedinačnih mečeva.

Na središnjem terenu, Dostanek je ciljao Zamorin bekhend i porazio Anteatera 6-1 u prvom setu i 6-2 u drugom. Većina drugih Trojana također je lako nadigrala UC Irvine, ali dva igrača suočila su se s izazovima.

U šestom, USC senior Samuel Rubel dobio je prvi set 6-2 protiv juniora Thomasa Smarta. Rezultat je bio izjednačen na 6-6 u drugom setu, a meč je otišao u intenzivan tiebreak od sedam poena, gdje je Rubel prošao i pobijedio 7-6.

Colby je također imao problema igrajući singlove. Nakon što je prvi set dobio 6-4, drugi je izgubio 6-1. Tada se Colby uspio sabrati i pobijediti u tiebreaku od deset poena 10-4 s briljantnim pobjednikom preko terena na meč lopti.

Unatoč tim malim zaprekama, glavni trener Brett Massey ipak je bio sretan što je otvorio sezonu Trojana.

“Bili su uzbuđeni što su izašli tamo i imali drugačiju konkurenciju od sebe”, rekao je Massey u intervjuu za Daily Trojan. “Bio sam stvarno sretan sa svime… ne nužno s pobjedom u svima, nego kako smo to uspjeli.”

Osim Massieja, njegov nastup, prvi nakon prelaska s UCLA-e, bio je zadovoljan i student druge godine transfera Carl Lee.

“Opća atmosfera ovdje je stvarno nevjerojatna, tako sam zahvalan što sam ovdje,” rekao je Lee o tome kako se osjećao nakon pobjede u svom prvom meču kao Trojan.

Li je pobijedio Al Amrija 6-0 6-4 i završio meč sa čvrstom mrežom. Dolazeći iz gradskog rivala UCLA-e, već je pridonio pobjedama Trojanasa u ranoj sezoni.

“Stvarno sam dobro izašao s vrata,” rekao je Lee, “samo sam se osjećao jako… Nisam mu ništa dao, a onda je u drugom setu vjetar počeo jačati.” “Malo sam se povukao, dao mu nekoliko kratkih loptica… Srećom, bio sam dovoljno discipliniran da to shvatim i ponovno ga sastavim.”

Sljedeći vikend, USC će se vjerojatno susresti s UCLA-om na ITA Weekendu, koji USC ugošćuje na svom domaćem stadionu.

Source link

Leave a Comment