Najbolja hrana za dugovječnost, prema studiji


Modne dijete su desetina desetina, a svakog siječnja se pojavljuju u razgovorima i na našim kanalima društvenih medija. Nova anketa Forbes Health/OnePoll na više od 1000 odraslih osoba pokazala je da se 33 posto osoba u dobi od 18 do 25 godina i 30 posto osoba u dobi od 41 godine bolje hrani.

Ali popularni planovi prehrane, kao što je keto, stalno se nalaze pri dnu popisa preporučenih dijeta stručnjaka za medicinu i prehranu.

Međutim, “što ne jesti” i “što ne planirate” puno pomaže. Što biste trebali jesti da poboljšate svoje cjelokupno zdravlje? Nova anketa koja je obuhvaćala gotovo četiri desetljeća dala nam je korisne savjete – a nije restriktivna niti jednoznačna za sve.

Zapravo, različiti obrasci prehrane mogu smanjiti bolest i preuranjenu smrt, prema novoj studiji, koju su vodili istraživači sa Harvard T.H. Chan School of Public Health i objavljenoj online 9. siječnja.

“Poruka ove studije je da niti jedna dijeta nije najbolja dijeta za svakoga. Zdrava prehrana može biti fleksibilna i prilagođena individualnim zdravstvenim potrebama, preferencijama u prehrani i kulturnim tradicijama”, kaže Frank P. Ho. MD, PhD, jedan od autora studije te profesor i voditelj odjela za prehranu na Harvard T.H. Chan School of Public Health.

Source link

Leave a Comment