NCCU će ovog vikenda proslaviti svoje prvenstvo u nacionalnoj nogometnoj ligi


Unesite pompu i veličanstvo, slavlje i pjesmu.

Stanovnici Ball Cityja i nogometni navijači NC Centrala okupit će se masovno ovog vikenda kako bi proslavili zapanjujuću pobjedu tima u nacionalnom prvenstvu prošlog mjeseca u Atlanti.

NCCU Eagles osvojili su svoje četvrto HBCU prvenstvo 17. prosinca, kada su pobijedili Jackson State University Tigerse, 41-34, u Cricket Celebration Bowlu u produžecima na Mercedes-Benz stadionu u Atlanti. Sveučilište je prethodno osvajalo nacionalne titule 1954., 2005. i 2006. godine.

NCCU-ova pobjeda u prvenstvu prošlog mjeseca bila je nevjerojatan, možda najuzbudljiviji dvoboj beka ove godine između beka Eaglesa Deviusa Richarda i Shedeura Sandersa iz Tigersa.

Teško je ne priznati gotovo golemu prisutnost i utjecaj trenera Jackson Statea, člana NFL Kuće slavnih Deiona Sandersa, oca Shedeura Sandersa. Impresivne atletske vještine trenera Sandersa dovele su ga do igranja u dva Super Bowla I Svjetsko prvenstvo Major League Baseballa.

Tijekom svog vrhunca kao sportaša, glamurozna zvijezda prozvana je “Prime Time” ili “Neon Deion” i hvaljena kao promjena igre. Postao je poznat kao “premijer trener” kada je imenovan glavnim trenerom JSU-a 2020., a odveo je Tigerse do HBCU prvenstva 2021.

Njegovo prisustvo u Jackson Stateu privuklo je nacionalnu pozornost i donijelo neviđen prihod za HBCU nogomet. Celebration Bowl je privukao sve veću pozornost s Jackson Stateom koji se može pohvaliti rekordom neporaženosti, posebno nakon što je Sanders početkom prosinca najavio da će postati glavni nogometni trener na Sveučilištu Colorado State, potpisavši ugovor vrijedan 5 milijuna dolara.

Reakcija je bila mješovita. Neki su promatrači ukazali na Sandersov prošlogodišnji intervju za 60 Minutes, kada je izjavio da ga je “Bog pozvao” da vodi državu Jackson. Kasnije je dodao da želi “promijeniti živote” nakon policijskog ubojstva Georgea Floyda u lipnju 2020., tri mjeseca prije nego što je preuzeo mjesto trenera Jackson Statea.

Međutim, nakon što je NCCU pokvario ponudu Jackson Statea za savršenom sezonom 13-0, jedan od memea koji se pojavio na društvenim mrežama bio je parodija stripa Sljedeći petaku kojem su lica likova ujaka Elroya i Craiga zamijenjena predimenzioniranim portretima Sandersa kao ujaka Elroya i Cheddiurea u ulozi Craiga.

“Znam da sam rekao da nisam takav tip [person] Ona objašnjava ogromnu Sandersovu fotografiju. “Da, u pravu si. To si rekao. Ali čim sam dobio ček, otišao sam!”

Ali drugi primjećuju da je Sanders bio plaćen 500.000 dolara godišnje u Jackson Stateu, djelić onoga što zarađuju glavni treneri na elitnim fakultetskim programima.

Sandersa ne treba ismijavati jer je pristao na multimilijunski ugovor koji bi mu omogućio da se bolje brine za svoju obitelj, kaže Daryl Barr, diplomant NCCU-a koji je diplomirao poslovnu administraciju 1983. godine. On ukazuje na bivše HBCU trenere koji su desetljećima ostali na svojim sveučilištima. Postali su “legende”, kaže, ali su nedovoljno plaćeni treneri u nogometnim programima koji nemaju dovoljno sredstava.

“Ne sviđa mi se taj poslovni model”, rekao je Barr rosa ovaj tjedan.

Proslava HBCU prvenstva NCCU-a trebala bi se održati u subotu s početkom u 10 sati u kampusu NCCU-a, navodi se u priopćenju škole.

Svečanosti uključuju paradu koja će započeti u ulici Cecil, zatim ići do ulice Fayetteville, završavajući na stadionu Oakeley Riddick u ulici Lawson.

Nakon mimohoda, na stadionu je zakazan skup ohrabrivanja, nakon čega slijedi ceremonija odavanja počasti timu i stručnom stožeru od strane gradonačelnice Durhama Eileen O’Neill, koja je stekla fakultet i diplomu prava u školi, i njenog kancelara, Johnsona O. Akinleyea .

Ostali sudionici zabave u kampusu bili su nogometaši i glavni nogometni trener Trey Oliver. Školski bend – Sound Machine – također će biti spreman za stvaranje zabavnih zvukova, zajedno s obožavateljima NCCU-a i maskotom Eddiejem Orlom.

Dužnosnici NCCU-a kažu da će sudionici proslave “također imati priliku upoznati i primiti plakate koje su potpisali članovi tima. Ljudi mogu vidjeti i slikati se s trofejima koji su dodijeljeni nogometnom programu nakon pobjede na Celebration Cricket Championship i Middle East Athletic Conference Championship.”

Parkiranje je dostupno na parkiralištu Latham Parking Deck (705 E. Lawson Street), kojem se može pristupiti iz ulica Dupree i Lincoln, ovisno o problemu.Source link

Leave a Comment