NFT-ovi i Blockchain ne zanimaju većinu programera igara, kaže istraživanje GDC-a


Samo 23% programera videoigara pokazalo je interes za NFT-ovi, kriptovaluta i druge blockchain tehnologije, prema rezultatima ovogodišnjeg godišnjeg istraživanja o stanju industrije igara koje je provela Konferencija programera igara. Anketa je uključila više od 2300 ispitanika iz industrije igara, pružajući sliku raspoloženja programera općenito.

Zanimanje programera za NFT-ove opalo je od 2022

U usporedbi s rezultatima iste ankete prošle godine, interes programera za blockchain tehnologiju smanjio se sa 27% koji su bili zainteresirani za kriptovalute na 28% koji su bili zainteresirani za NFT. Trenutačno je samo 2% ispitanika u ovogodišnjoj anketi reklo da njihovi studiji trenutno rade na projektima koji koriste blockchain.

Budućnost NFT-a u igrama također izgleda sumorno, sa samo 17% reklo je da preferiraju blockchain tehnologiju u igrama na prvom mjestu. U međuvremenu, 61% programera se ne slaže, a ostali nisu sigurni ili nemaju pravo glasa po tom pitanju.

Istraživanje je također pokazalo da 53% programera podržava sindikate u industriji igara. 91% ispitanika također vjeruje da su uznemiravanje i toksičnost igrača također problem u industriji. Gotovo 68% reklo je da su se njihove tvrtke pozabavile uznemiravanjem koje su doživjeli ili kojem su svjedočili, 20% je reklo da nisu, a 11% nije sigurno jesu li.

Sonyjeva implementacija NFT-a i blockchaina otkrivena je u novom patentu objavljenom u studenom 2022. U međuvremenu, jedan od tvoraca kriptovalute Etherium rekao je da bi igre s NFT-ovima mogle funkcionirati ako su zapravo zabavne.

Source link

Leave a Comment