NFT-ovi i kripto novčanik mogu se isprazniti ovom e-poštom


Slika članka

Vladislav Sobov

Josh M Chavez, američki NFT umjetnik koji stvara kolekcionarske predmete za Tigera Woodsa, Toma Bradyja i Rafaela Nadala, postao je žrtva očigledne prijevare

Sadržaj

  • NFT izvođača prevareni od strane kriminalaca s Instagrama
  • Teške prijevare u NFT sektoru su u plamenu

Josh Chavez oglasio se na Twitteru kako bi podijelio tužnu priču o ozbiljnoj prijevari koja je ciljala na njega. Prevaranti su koristili staru tehniku ​​sa zaraženom datotekom u dokumentima priloženima e-poruci.

NFT izvođača prevareni od strane kriminalaca s Instagrama

19. siječnja 2022. Josh M. Chavez, američki digitalni umjetnik, objavio je da su prevaranti ukrali sve tokene i NFT-ove iz njegovog MetaMask kripto novčanika.

Umjetnik je otkrio da ga je putem izravnih poruka na Instagramu kontaktirao potencijalni klijent. Iako botovi masovno prate “mušteriju”, Chávez je tu činjenicu odlučio zanemariti.

Stranac je zatražio omot za svoju pjesmu koja će uskoro biti objavljena. Chávez ih je zamolio da pošalju pojedinosti o narudžbi, uključujući informacije o izdanju, proračunu, konceptu, referencama i tako dalje. Svi ti detalji poslani su Chavezu putem e-maila.

Prevarant je pod imenom “Oscar Davies” poslao dokumente; Jedan od njih je označen kao pdf datoteka. Ali zapravo je imao ekstenziju naziva datoteke .exe. EXE datoteke dizajnirane su za izvršavanje računalnih programa kada se otvore.

Nakon što je datoteka otvorena, odmah je povezana s Chromeom, gdje su integrirani novčanici MetaMask preglednika. U tren oka iscijedio je tokene iz MetaMaska i prodao sve NFT-ove na aukcijama po djeliću njihove stvarne cijene.

Teške prijevare u NFT sektoru su u plamenu

Chávez ističe da je cijela procedura društvenog inženjeringa bila genijalno konstruirana: Unatoč svom iskustvu, nije primijetio crvene zastavice:

Živim na internetu i mogu uočiti prijevare na kilometar udaljenosti, ali danas sam zaboravio provjeriti jedan mali detalj (…) Nisam samo bio u žurbi, to je bila rutinska stvar – nešto što sam samozadovoljno radio mnogo puta klijentima

Kao što je Yu Today već objavio, istaknuti igrači na NFT tržištu bili su na meti sofisticiranih kampanja prijevare u četvrtom tromjesečju 2022. – prvom tromjesečju 2023. U studenom su napadači upali u društvene medije Grega Solana, osnivača BAYC-a, i počeli širiti phishing poveznice..

Usred euforije oko Svjetskog prvenstva u nogometu u Kataru, prevaranti su uspjeli proći sigurnosne provjere Twittera i promovirali lažnu Binance x Cristiano Ronaldo NFT antenu.

Source link

Leave a Comment