NFT-ovi mogu biti kolekcionarske igre; Kupuju li NFT-ovi sada? Business Investor Daily


Kolekcionarske igračke u prošlosti su se prodavale u milijunima. Ali nisu ni blizu nekih premium NFT-ova. Neki CryptoPunk NFT-ovi prodani su za više od 20 milijuna dolara, dok su NFT umjetnička djela poput Beeplea prodana za 69 milijuna dolara u 2021. Međutim, igrači koji posjeduju NFT-ove još su se rijetko zamarali. To se može promijeniti.
xPrema izvješćima, igra trkaćih životinja Petarush omogućuje nositeljima NFT-a korištenje NFT-ova kao likova na svojoj platformi. Igra omogućuje NFT-ovima da uđu u svijet igara na blockchainu. Ovo su dvije različite Web 3.0 aplikacije koje se konačno susreću.

Što su NFT-ovi?

Nezamjenjivi tokeni (NFT) čine digitalne kreacije jedinstvenima. Ali što su NFT-ovi? Kupuju li NFT-ovi sada?

Jednostavno je napraviti digitalne kopije. Bilo na računalu ili mobilnom uređaju, korisnici mogu kopirati, lijepiti i stvarati replike samo jednim klikom miša. Ove su kopije također jeftinije: kada se rastave, to je samo stvar jednostavne klasične ekonomije gdje ponuda i potražnja određuju cijenu. Što više primjeraka, niža je cijena po primjerku. Zakon se odnosi na stvarni svijet jednako kao i na virtualni svijet.

S druge strane, originalna Renoirova slika ili jedinstvena operna izvedba nema reprodukcije i ima visoku cijenu jer se ne može imitirati. Nisu zamjenjivi.

Dakle, što se događa kada digitalni objekt – digitalnu umjetnost, digitalne nagrade, digitalne certifikate – želimo učiniti jedinstvenim?

Nezamjenjivi tokeni digitalni su izumi koji digitalne inovacije čine jedinstvenima. NFT-ovi su digitalni certifikati autentičnosti. Zbog blockchain tehnologije koja pokreće digitalnu imovinu, vlasnička prava zaštićena su od neovlaštenih promjena i nepromjenjivo su zapisana u bloku.

NFT-ovima se može trgovati na burzama. Međutim, obujam trgovanja i ukupna prodaja tokena smanjili su se zajedno s tržištem kriptovaluta.

Većina današnjih NFT-ova radi na Ethereum blockchainu i ima programabilne značajke pametnog ugovora. Budući da su digitalno generirani tokeni, mogu se koristiti za osiguranje vlasništva nad materijalnim i nematerijalnim stavkama. Osim umjetnina, kolekcionarskih predmeta i nekretnina, NFT-ovi se također mogu izraditi za tweetove i nekoliko drugih vrsta internetskog sadržaja.

NFT-ovi su doista novi pothvat za najbolje igrače streaming sadržaja Walt Disney (DIS) f Netflix (NFLX). Ovi lideri znaju da njihov premium sadržaj sam po sebi nije dovoljan. Morali su se uvijek iznova izmišljati kako bi privukli gledatelje i zadržali vodstvo.

Metaverse: sljedeća velika stvar za streaming sadržaja

Na Netflixu ili Disneyju, NFT bi omogućio kreatorima sadržaja da nastave posjedovati digitalna prava na sadržaj koji se emitira. To može dovesti do toga da autori samostalno pružaju svoj sadržaj bez reguliranog medija. Gledatelji također mogu moći prodati svoje mišljenje o emisiji u tweetu i učiniti je NFT-om.

Ali što je jednako važno, NFT-ovi mogu biti novi način za angažiranje gledatelja dopuštajući im da izraze koliko im se sviđa serija. Za treću sezonu “Ljubavi, smrti i robota”, Netflix je pokrenuo lov na NFT smetlare na OpenSea, NFT tržištu. NFT-ovi se prodaju za djelić jednog ETH-a, tako da nisu jako skupi.

Ali relativna cijena po prodaji NFT-a pokazat će koliko se gledateljima sviđa u usporedbi s drugim Netflixovim ponudama. Ova vrsta podataka o strujanju može pomoći divovima u mjerenju sviđanja i nesviđanja gledatelja i učinkovitijem kuriranju njihovog sadržaja.

Disney je također sklopio partnerstvo s VeVe Digital Collectibles. Ali također je odabrala kriptografa Polygona da istraži metaverzum zabavnog parka za “pripovijedanje nove generacije”.

Ima i druge planove, uključujući partnerstvo s Lockerverseom za pričanje priča kroz proširenu stvarnost s jedinstvenim NFT-ovima i Flickplayom, koji otkriva tokene povezane sa stvarnim lokacijama koje korisnici mogu doživjeti i dijeliti putem proširene stvarnosti.

Usvajanje NFT-a vjerojatno će se povećati, iako je obujam prodaje sada nizak. Najbolji NFT-ovi kao što su CryptoPunks i Xmon još uvijek mogu imati visoku cijenu. Ali NFT-ovi u cjelini još nisu povratili zamah koji su imali 2021. Međutim, kako tvrtke uviđaju nove načine korištenja NFT-ova, interes će vjerojatno porasti, što ih čini dobrom kupnjom.

Možda ti se također svidi:

Primajte besplatne biltene od IBD: Market Prep | Tehničko izvješće | kako investirati

Što može biti mršavo? Ako želite pronaći dobitne dionice, bolje da znate

IBD uživo: naučite i analizirajte ravnoteže rasta sa stručnjacima

Alati MarketSmith mogu pomoći pojedinačnom ulagaču

Tražite sljedeće velike pobjednike burze? Započnite s ova tri korakaSource link

Leave a Comment