NFTs Go Cross Chain: Nakon DeGodsa, još jedan Blue Chip NFT projekt pomiče lance


Čini se da je trava uvijek zelenija. NFT projekti na lancima koji nisu Ethereum žele vidjeti razine likvidnosti koje postižu najbolji projekti temeljeni na Ethereumu, dok NFT skupovi temeljeni na Ethereumu vide priliku za ‘veću ribu u manjem ribnjaku’ s tanjim lancima koji nisu Ethereum. Postoji mnogo potencijalnih pokretača za projekte koji se kreću kroz seriju – ili rastu izvan samo jedne serije – i po prvi put u posljednjih nekoliko mjeseci, ovo je akcija koju konačno vidimo kako oživljava.

Vidjeli smo odličan primjer toga u završnim satima 2022. kada su DeGods i y00s projekti sa sjedištem u Solani najavili prijelaz sa Solane na Polygon.

Ovaj tjedan radi se na još jednoj studiji slučaja, ovaj put koristeći doodle “blue chip” temeljen na Ethereumu.

NFT-ovi: do Ethereuma i dalje

U dugoj – ali kratkoj – povijesti crteža bilo je visokih stropova i niskih podova. Međutim, projekt i dalje pokazuje kontinuirano ulaganje – doslovno kao u rujnu, kada je Doodles prikupio više od 50 milijuna dolara u krugu prikupljanja sredstava za rizični kapital koji su vodili suosnivač Reddita i doodler Alexis Ohanian i njegova investicijska tvrtka Seven Seven Six.

U to su vrijeme mnogi članovi zajednice u NFT prostoru mislili da je ovo potpuno čudno i smiješno, ali to nije umanjilo Doodlesove napore da nastavi jačati snagu IP-a.

Najnovije ovotjedne vijesti dolaze ravno iz konjskih usta. Objava tima Doodles u srijedu bacila je više svjetla na nadolazeće izdanje “Doodles 2”, nasljednika Doodlesa. U najavi je Doodle tim podijelio da će najnoviju iteraciju projekta pokrenuti na Flowu, a ne na Ethereumu – i pritom dijele osjećaj “budućnosti robusne interoperabilnosti”.

Flow blockchain (FLOW) secured a major win this week with it's new support of upcoming 'Doodles 2.' | Source: FLOW-USD on TradingView.com

Budućnost više serija

Teško je točno zamisliti kako se međulančana interoperabilnost s NFT-ovima pojavljuje na jednostavan, slobodan način. Istina je da smo vjerojatno godinu ili dvije udaljeni od toga da uopće budemo blizu. Međutim, slavu duguju projektima koji su spremni riskirati i pokrenuti se na nove i jedinstvene načine — a mnogi ključni članovi zajednice posebno u NFT-ovima i kriptovalutama općenito zagovarali su više lančanog oprašivanja.

Nema sumnje, Flow blockchain je zanimljiva opcija i za Doodles tim; Flow je bio oslonac sportskih NFT-ova, a nadzorni tim Dapper Labsa osigurava partnere poput NBA, UFC-a i La Lige. Međutim, Flow obično nije bio najbolji izbor za tradicionalne NFT bazene — iako nosi slične tržišne prednosti kao lanci poput Polygona ili Solane, fokus poslovnog razvoja Flowa obično nije bio usmjeren na bazene koje vodi zajednica. Međutim, Doodle je očito projekt koji će Flow dočekati raširenih ruku jer serija nastoji diverzificirati svoju listu vodećih projekata.

Nedvojbeno stalno pitanje uvijek je, što je NFT završna igra? Odgovor će vjerojatno biti neka multimedijska, digitalna ostavština IP-a koja označava Disneyeve franšize, Pokemone itd. Međutim, izgraditi lojalnost robnoj marki u svemiru nije lak pothvat i malo ih će preživjeti dugu igru. Vidjet ćemo kako će to utjecati na Doodles i njegove partnere.

Source link

Leave a Comment