Nogometaši Viste disciplinirani su, a stručni stožer se rekonstruirao mjesecima nakon incidenta u svlačionici


Grupa nogometaša srednje škole Vista disciplinski je kažnjena, a novo trenersko osoblje je angažirano nakon što je istraga školskog nogometnog programa otkrila obrazac “neprimjerenog i neprihvatljivog ponašanja” među nekim igračima, rekli su u petak dužnosnici okruga.

Ova objava dolazi nekoliko mjeseci nakon što je prosvjede izazvao viralni video koji prikazuje incident 14-godišnjaka u svlačionici školskog nogometnog tima.

U videu dječaka, koji nosi kratke hlače i čarape, podižu i nose u sobu gdje ga guraju na pod. Okružen je drugim tinejdžerima, od kojih jedan drži nešto što izgleda kao drvena drška metle. Nejasno je što se, ako uopće, radi s njim. Video završava tako što netko pomaže dječaku i gura ga iz sobe.

Ovaj incident bio je jedan od dva prijavljena županijskoj policijskoj upravi u vezi s mogućim nedoličnim ponašanjem učenika u školi 31. kolovoza i 1. rujna. Dužnosnici su rekli da se incident u videu istražuje kao moguća povreda te da dječak nije bio seksualan. napadač.

Odjel nije bio u mogućnosti dati najnovije informacije o tim istragama kasno u petak.

Nakon optužbi, okrug je rekao da je zatražio od neovisnih istražitelja da ispitaju nogometni program u srednjoj školi Vista.

“Rezultati istrage pokazali su da je postojao obrazac neprikladnog i neprihvatljivog ponašanja među malim brojem nogometaša”, rekao je direktor okruga Vista Unified Schools Matt Doyle u pismu poslanom u petak zajednici kampusa.

Dodao je da, iako okrug nije mogao objasniti nametnutu disciplinu, “uvjeravam našu zajednicu da su posljedice nametnute i trenutačno se nameću određenom broju studenata sportaša.”

Ravnatelj je također najavio da će srednja škola restrukturirati svoje nogometno trenersko osoblje i da će okrug uskoro početi zapošljavati. Posao glavnog trenera vjerojatno će biti objavljen sljedeći tjedan i mogao bi doći s pozicijom nastavnika, rekao je Pat Moramarco, sportski direktor srednje škole.

Dave Bottom je bio srednjoškolski trener kada su prijavljena dva incidenta. Nogometna momčad ima omjer 28-44 u sedam sezona pod njim, a 3-17 u zadnje dvije.

Školski dužnosnik potvrdio je u rujnu da je Bottom stavljen na dopust i da je honorarni trener pušten dok su školski dužnosnici istraživali.

“Želim iskoristiti ovu priliku da uvjerim sve roditelje, studente, osoblje i članove naše zajednice da očekujemo da se vrijednosti našeg okruga prakticiraju na svakom kampusu i tijekom svakog događaja, bilo akademskog ili izvannastavnog”, pročitao je Doyle. Važno je kako se ponašamo i odnosimo jedni prema drugima.

Dužnosnici su rekli da, iako je istraga trajala mjesecima, okrug je proveo nekoliko inicijativa nakon saznanja o činjenicama. To je uključivalo održavanje radionice o atletici i sportskom ponašanju, provođenje obuke o prešutnoj pristranosti za sportaše i trenere i uključivanje svih nogometaša u proces restorativne pravde uz pomoć Nacionalnog centra za rješavanje sporova.

Županijski dužnosnici rekli su da su sve srednje škole preispitale svoje protokole treninga, kao i kodekse ponašanja i očekivanja za ponašanje učenika sportaša i trenera.

Pisac John Maffei pridonio je ovoj priči.Source link

Leave a Comment