Novak Đoković: ‘Sramota’ ako se srpskoj teniskoj zvijezdi ne dozvoli ulazak u SAD i natjecanje, kaže Haas
Reuters

Direktor turnira u Indian Wellsu Tommy Haas rekao je da bi Novak Đoković mogao završiti godinu kao najbolji igrač na svijetu, ali bi bila “šteta” da njegove šanse budu smanjene zbog nemogućnosti da se natječe u Sjedinjenim Državama zbog statusa necijepljenog.

Đoković je propustio prošlogodišnji Australian Open i deportiran je iz zemlje jer nije bio cijepljen protiv COVID-a.

Njegova trogodišnja zabrana izdavanja vize ukinuta je u studenom i vratio se na Grand Slam u želji da osvoji svoj deseti naslov i svoj dvadeset i drugi major.

Međutim, Srbin nije mogao otputovati u New York na US Open 2022. bez dokaza o cijepljenju, isti je razlog zbog kojeg je morao preskočiti ATP 1000 događaje u Indian Wellsu i Miamiju početkom godine.

Američke vlasti rekle su ovog mjeseca da će zahtjev za cijepljenjem stranih putnika protiv COVID-a biti na snazi ​​najmanje do 10. travnja, što znači da će Đoković ponovno propustiti Indian Wells i Miami.

Haas, također bivši drugi igrač svijeta, rekao je kako se nada da će pravila uskoro biti ublažena kako bi se Đokoviću omogućilo natjecanje.

“Ako Đoković ostane zdrav, ne vidim kako ne bi bio broj jedan”, rekao je Haas novinarima u Melbourne Parku u ponedjeljak.

“Očito je jedini problem što još uvijek ne može doći u SAD ako ne igra za Indian Wells i Miami u ožujku (bit će teško) trebali su ukinuti ta ovlaštenja do sredine travnja.

“Bilo bi lijepo vidjeti možemo li to podići malo ranije i dati mu da igra u Indian Wellsu i Miamiju. Mislim da želi igrati, pa mu moramo dati priliku. Nadam se da ćemo ga uspjeti dovesti tamo.”

– Mislim, bila bi šteta u mojim očima da on ne prisustvuje tim događajima, ili da mu nije dopušteno doći.

Haas je dodao da će organizatori Indian Wellsa učiniti “sve” kako bi pomogli Đokoviću da tamo igra.

Indian Wells igra se od 8. do 19. ožujka, a Miami Open od 22. ožujka do 2. travnja.

35-godišnjak je ranije izjavio da bi radije propustio Grand Slam nego da se cijepi protiv COVID-a.Source link

Leave a Comment