Očekuje se da će UAE NFT industrija rasti preko 45% svake godine: Izvješće – Vijesti


Potrošači kupuju iskustva, a tvrtke iskorištavaju taj potencijalPosjetitelji gledaju digitalna umjetnička djela izložena na NFT umjetničkom sajmu u Sharjahu prošle godine.  - KT datoteka

Posjetitelji gledaju digitalna umjetnička djela izložena na NFT umjetničkom sajmu u Sharjahu prošle godine. – KT datoteka

Očekuje se da će industrija nezamjenjivih tokena (NFT) u UAE rasti 45,5 posto na godišnjoj razini i dosegnuti 982,1 milijun dolara u 2022., prema prošlomjesečnom izvješću Businesswirea.

Očekuje se da će NFT industrija postići ukupnu godišnju stopu rasta (CAGR) od 32,1 posto u razdoblju 2022.-2028. Podaci su pokazali da će se vrijednost NFT potrošnje u zemlji povećati sa 982,1 milijuna dolara u 2022. na 4,75 milijardi dolara do 2028. godine.

Usvajanje nove tehnologije pokreće rast NFT tržišta u UAE. Sve više poduzetnika, tvrtki i poznatih osoba ulazi u brzorastuću industriju. Izvješće je pokazalo da s obzirom da se zemlja dugo smatrala poželjnom destinacijom za poslovanje, čini se da UAE postaju globalno središte procvata NFT-ova.

“Potrošači su zainteresirani za kupnju priča, kupnju iskustava. Kada kupite proizvod, kupujete samo fizički proizvod. Ali kada kupite NFT, kupujete puno stvari koje su povezane s njim,” Arshad Zaheer , stariji partner u YAAP-u, rekao je Khaleej Times u intervjuu.

Najveća prednost NFT-ova je činjenica da se nalaze na blockchainu. Tako se svakom svojstvu može ući u trag. “Kreator sadržaja zna da se moj rad ne može kopirati, da se ne može dogoditi nikakva pronevjera”, rekao je Zuhair.

Dok sve više zemalja nastoji uvesti stroge regulatorne mjere za NFT-ove, došlo je do značajnog porasta u kupnji, prodaji i stvaranju NFT-ova u UAE, izvještava Businesswire. “U regiji Bliskog istoka i Afrike, posebno u UAE, postoji apetit za aktivnostima vezanim uz NFT. 2022. Art Dubai – najveći sajam suvremene umjetnosti u regiji Bliskog istoka i Sjeverne Afrike – ugostit će gotovo 100 međunarodnih i lokalni trgovci umjetninama te digitalna zbirka od 17 platformi i galerija posvećenih izlaganju i prodaji NFT-ova.

Arshad Zaheer, viši partner u YAAP-u.  - Fotografija u prilogu

Arshad Zaheer, viši partner u YAAP-u. – Fotografija u prilogu

Tijekom proteklih 12 mjeseci u zemlji se također pojavilo nekoliko inovativnih NFT tržnica, što je široj javnosti relativno olakšalo kupnju, prodaju i trgovanje NFT-om. Od startupa temeljenih na NFT-u do burzi kriptovaluta, mnogi igrači ulaze na NFT tržište u UAE; U izvješću se navodi da je postojanje nekoliko NFT tržišta također poduprlo porast vrijednosti i obujma transakcija trgovanja NFT-om, a očekuje se da će trend dobiti još više zamaha u sljedeće tri do četiri godine u UAE.

Glavna pozitivna stvar kod NFT-ova je društveni utjecaj koji mogu imati. Nedavno je TOMS, tvrtka za proizvodnju odjeće, objavila NFT na jednoj od svojih kultnih cipela, a prihod od prodaje donirao je TOMS Impact Partner International Medical Corps. “Dakle, ako ste upravo kupili cipelu, prihod će biti doniran odjednom. Ali kao NFT, svaki put kada se proda i preproda, budući da je s njim povezan vrlo pametan ugovor, koristi će se nastaviti.”

Zuhair je rekao da će vrijednost NFT-ova rasti zbog nestašice, dizajna i ljudi koji o njima govore u sadržaju na društvenim medijima. “Dakle, društveni uzroci se pojačavaju na blockchainu i NFT-ovima, pa se robne marke tome prilagođavaju”, dodao je.

Zohair vjeruje da je prilika za NFT ogromne. Od pojave društvenih medija prije gotovo desetljeće i pol, brendovi su okusili izgradnju zajednice. Dodao je da će se to s vremenom povećavati.Source link

Leave a Comment