Osim Chap jela od soje: otkrijte ove ukusne opcije


Možda postoji mnogo teorija oko soje, ali može se vidjeti da ona zauzima središnje mjesto u svijetu vegana. Soja je puna proteina i drugih potrebnih elemenata, što je čini savršenom alternativom mesu. Možete nabaviti grah u trgovini ili dobiti sojine grumenčiće za pripremu raznovrsne ukusne hrane. Lako se priprema i ima izrazitu kvalitetu upijanja raznih okusa tijekom kuhanja. Kao rezultat toga, to je koristan sastojak koji se može koristiti u raznim jelima. Donosimo vam naša najbolja jela uz koja ćete se zaljubiti u soju. Ono što je lijepo kod njega je to što se od njega može napraviti bilo koja tekstura, pa slobodno eksperimentirajte u kuhinji.

Evo nekih dobrobiti soje:

  • Soja je izvrstan izvor vlakana, ne sadrži kolesterol i sadrži malo ili nimalo masti, što ih čini lakima za probavu.
  • Sadrži omega-3 masne kiseline koje su neophodne za održavanje zdravog srca. Omega-3 masne kiseline neophodne su za usporavanje procesa starenja i smanjenje rizika od dijabetesa, raka, demencije i Alzheimerove bolesti.
  • Soja je izvor hranjivih tvari. Osigurava esencijalne minerale kao što su kalcij, željezo, magnezij, proteini i selen.
  • Sadrže izoflavone koji smanjuju bolesti i smanjuju rizik od raznih malignih tumora, kardiovaskularnih bolesti i osteoporoze.
  • Jedina biljna hrana za koju je priznato da osigurava potpuni protein — odnosno protein koji uključuje svih osam esencijalnih aminokiselina — je soja.

Evo nekoliko jela koja možete napraviti od soje:

Curry od soje

Punjabi stil curryja od soje može se pripremiti zamjenom vašeg omiljenog povrća. Ovaj je recept još bolji jer zahtijeva samo jedan lonac, što znači manje jela i izvrsnog je okusa i s rižom i s rotijem.

Curry od soje / pinterest.com

Olearthesau od soje

Ovo je vegetarijanska verzija poznatog jela iz Kerale, Beef Ularthiyathu. Lagano meso moglo bi natjerati ljubitelje mesa da zakolutaju očima, ali vjerujte nam kada kažemo da je ovo izvrsna alternativa. Jelo se odlično slaže s Malabar parottom.

Tajlandska soja

To je jednostavna priprema koja donosi okuse tajlandske ulične kuhinje u vašu kuhinju. Umjesto komadića soje u ovom receptu koristimo granule soje. Ako granule nisu dostupne, sve što trebate učiniti je skuhati komade i nekoliko puta ih okrenuti u mlin u blenderu.

Mandžurijska soja

Ova ponuda indijskih kineskih jela uključuje vegetarijanske opcije, gobi, piletinu i sada soju. Sadrži dobro poznate indokineske okuse soja umaka, mladog luka, češnjaka i đumbira koje većina nas voli i žudi.

Soja shami kebab

Recept dolazi ravno iz kuhinje poznatog indijskog kuhara Sanjeeva Kapoora. Iako je potrebna određena priprema, rezultat je vrijedan truda. I za ovaj recept koristite granule soje ili mljevene kuhane kotlete.Source link

Leave a Comment