Osnivač Proofa Kevin Rose upravo je ukrao više od milijun dolara u NFT-ovima iz svog novčanika


Svijet kriptovalute ponekad se još uvijek čini poput Divljeg zapada, pogotovo čak i kad je začinjen Web 3 kreatori i NFT Kolekcionari postaju žrtve iskorištavanja manje iskusnih trgovaca. Ponovno se dogodilo u srijedu poslijepodne kada je Kevin Rose, suosnivač Dokaz o Stvoritelju Mjesečevih pticaRekao mu je to Ethereum Novčanik je “hakiran” nakon što je prebačena vrijedna imovina.

Čini se da je iz njega uzeto ukupno 40 NFT-ova krovault.eth novčanik Do srijede rano poslijepodne, uključujući oko 25 kipova Chromieja Squigglesa iz Tehnički blokovi Projektirajte autoglife kao i vrijedne NFT-ove iz originala kriptopunkeri Kreator Larva Labs. Rose je potvrdila događaj putem tweeta Ubrzo nakon toga, Twitterom su se proširila nagađanja.

“Upravo su me hakirali, ostanite s nama za detalje”, napisao je na Twitteru. “MOLIMO VAS IZBJEGAVAJTE KUPOVANJE BILO KAKVIH WOBBLE-A DOK IH NE SKLONIMO (UPRAVO SMO IZGUBILI 25) + NEKOLIKO DRUGIH NFT-ova (Auto-Photo).”

Podaci o javnom novčaniku ponuđeni putem OpenSea tržišta pokazuju da je Rose očito počeo premještati neke od svojih najvrjednijih NFT-ova s ​​jednog krovault.eth novčanika na drugi novčanik ubrzo nakon prestanka napada, uključujući CryptoPunks i rad pseudonimnog umjetnika XCOPY.

Od tada je OpenSea označio ukradenu imovinu, što znači da se trenutno ne može prodati na tom specifičnom tržištu. Međutim, to ne ograničava mogućnost prijenosa NFT-ova ili pokušaja njihove prodaje putem druge platforme.

Haker je izvukao NFT-ove u vrijednosti od najmanje milijun dolara, na temelju trenutačne najniže cijene (ili jeftinije navedene NFT-ove) iz najpopularnijih grupa, iako bi neki pojedinačni NFT-ovi mogli vrijediti puno više od najniže cijene.

Najniža cijena Chromie Squiggles trenutno je 13,3 ETH, na primjer, ili oko 20.715 dolara po komadu. Rose ih je u napadu izgubio 25. Trenutačna kupnja Autoglypha će nekoga vratiti 315 ETH na OpenSea, ili ekvivalent od 491.000 USD.

Kao što ime sugerira, Roseov novčanik krovault.eth trebao bi biti trezor za zaključavanje njegove imovine visoke vrijednosti – vjerojatno “hladni” novčanik ili hardverski novčanik. Tako je opisano na njihovom OpenSea profilu, koji prikazuje “Locked down wallet”. Rose je možda povezala novčanik s OpenSea i postala žrtva napada, na primjer, ili je bila podvrgnuta iskorištavanju koje još nije identificirano.

Cirrus, kreator Web3 pod pseudonimom u studiju Wumbo Labs, cvrkut da bi eksploatacija mogla biti povezana s phishing napadom koji je doveo do toga da Rose potpiše skupni ugovor prema kojem je 40 NFT-ova izašlo iz njegovog novčanika. To posebno neće utjecati na CryptoPunks jer se njima ne može trgovati na OpenSea.

Anonimni Web3 programer Foobar je tvitao da je napad očito bio povezan s prethodnim odobrenjima danim OpenSea Marketplaceu za dopuštanje prijenosa Roseove imovine, ali je u konačnici zahtijevao potpis za provedbu transakcije. Šteta je procijenjena na bližu dva milijuna dolara od NFT-ova.

“Prvo što treba učiniti je pretvoriti novčanik u silose”, rekao je. Foobar je dodan. “Kevin Rose odobrio je OpenSea-u prijenos svih i svih njegovih NFT stavki, što znači da je dovoljan samo jedan zlonamjerni potpis. Premještanje imovine iz vašeg trezora u zaseban novčanik za ‘prodaju’ prije nego što ih izlistate na NFT tržištima to će spriječiti. ”

Dešifrirati Obratio sam se Rose za više detalja, ali nisam odmah odgovorio.

Ostanite u tijeku s novostima o kriptovalutama i svakodnevno primajte ažuriranja u svoju pristiglu poštu.

Source link

Leave a Comment