Otac tenisa, Đoković, pozira s navijačima koji drže ruske zastave


Objavio Shrivathsa Sridhar

MELBOURNE (Reuters) – Organizatori Australian Opena izdali su podsjetnik igračima i njihovoj pratnji o njihovoj politici o “neprikladnim zastavama” nakon što se pojavio video koji prikazuje oca Novaka Đokovića kako se slika s navijačima dok oni mašu ruskim zastavama.

Četiri navijača koji su nosili “neprikladne zastave i simbole” ispitala je policija Viktorije nakon četvrtfinalne utakmice između Đokovića i Rusa Andreja Rubljova u srijedu.

Video objavljen na društvenim mrežama također prikazuje navijača kako stoji na stepenicama Rod Laver Arene i drži rusku zastavu s likom predsjednika Vladimira Putina.

Kasno u srijedu, još jedan video prikazuje Đokovićevog oca Srđana kako pozira za fotografije s navijačima koji nose ruske zastave.

“Igrači i njihovi timovi obaviješteni su i podsjećeni su na politiku natjecanja u vezi sa zastavama i simbolima i na izbjegavanje bilo kakve situacije koja bi ga mogla poremetiti”, rekao je Tennis Australia u izjavi u četvrtak.

“Nastavljamo blisko surađivati ​​s maloljetničkim zaštitarima i agencijama za provođenje zakona.”

Ruska i bjeloruska zastava zabranjene su na Melbourne Parku tijekom turnira nakon pritužbe ukrajinskog veleposlanika u zemlji.

Bjelorusija je glavno uporište za ruski rat u Ukrajini, koji Moskva naziva “specijalnom operacijom”.

Slike na društvenim mrežama također pokazuju navijača u publici tijekom utakmice u srijedu sa “Z” na dresu.

Ruske snage koristile su slovo “Z” kao identifikacijski simbol na svojim vozilima u Ukrajini nakon invazije. Znak su koristili i neki pristaše invazije.

Ruski i bjeloruski igrači prošle su godine bili zabranjeni u Wimbledonu, ali se mogu natjecati kao pojedinačni sportaši bez nacionalne pripadnosti u Melbourne Parku.

Njihove zastave nisu istaknute uz njihova imena na televizijskom prijenosu, kao ni ostalih igrača, niti je njihova nacija naznačena na ždrijebu.

(Izvještaj Shrivathse Sridhara iz Melbournea; montaža Petera Rutherforda)Source link

Leave a Comment