Ovaj tjedan u valutama: Bitcoin i Ethereum rastu, Solana još više


Ovaj tjedan u Coinsu. Ilustracija Mitchella Prevera za dekodiranje.

Bio je to i treći puni tjedan 2023. godine Treći tjedan zaredom dobiti na cijelom tržištu za sve kriptovalute.

Dva tržišna lidera Bitcoin i Ethereum drže korak jedan s drugim ponovno Vraćanje ukupne tržišne kapitalizacije kriptovaluta na više od trilijun. Investitori u kriptovalute možda smatraju da smo se vratili u mračne dane bitkoin bull run-a – iako smo naravno daleko od vrhunaca 2021. godine.

Bitcoin (BTC) je eksplodirao 16% tijekom prošlog tjedna i trguje se na 22.963 dolara u vrijeme pisanja, prema podacima CoinGecko. Ovo je još uvijek pad od 64% u odnosu na najviši iznos Bitcoina svih vremena iznad 69 000 USD 10. studenog 2021.

Ethereum (ETH) je porastao za 14% i trenutno se trguje po 1654 USD. U utorak, mreža Ethereum Osvoji 500.000 validatora Prije šangajske nadogradnje zakazane za ožujak. Šangaj će omogućiti validatorima, od kojih svaki mora primiti 32 ETH (oko 50.000 USD) da počnu rudariti Ethereum koristeći mrežni mehanizam konsenzusa Proof-of-Stake, da povuku složeni ETH i sve nagrade prikupljene do sada.

Dva tržišna lidera nakratko su pala u srijedu u iščekivanju najave američkog Ministarstva pravosuđa o “velikoj međunarodnoj akciji kriptovaluta”. Čini se da se to svidjelo čak i izvršnom direktoru Binancea Changpeng Zhaou izbezumljenno završila je s malo poznatom kineskom mjenjačnicom Bitzlato, što je mnoge prestrašilo memi I to mnogo Zabava na Twitteru.

Treći tjedan zaredom, Solana (SOL) dovela do oporavka tržištaviše od bilo kojeg drugog top-20 novčića. SOL je porastao za 40% u proteklih 7 dana kako bi povratio 25 USD.

Od svih vodećih kriptovaluta, Solana je bila najviše pogođena padom FTX-a u studenom prošle godine zbog činjenice da je FTX bio jedan od najstarijih i najvećih financijskih podupiratelja kriptovalute. Solana se trgovala na oko 36 dolara kada je kriza počela, da bi na kraju dosegla ispod 10 dolara, tako da oporavak dolazi kao veliko olakšanje za držače SOL-a.

Popularni memecoin Shiba Inu (SHIB) također je imao Užurban tjedan I eksplodirao je gotovo 28%, daleko nadmašivši parodiju memecoina, Dogecoin (DOGE), koji je dodao 7,4% njegovoj cijeni.

Metaverse novčići bili su još jedan Velika mala kapitalna investicija ovaj tjedan. Decentralandova MANA predvodila je rast, porasla je za 79% na 0,73 USD, ali Metaverseovi dobici u kriptovaluti bili su Općenito super ovaj tjedan.

Ostala značajna povećanja ovog tjedna uključuju XRP, koji je porastao 9% na 0,41 USD, Polygon (MATIC) je porastao 11% na 1,02 USD, TRON je porastao 9,7% na 0,063 USD, a Avalanche (AVAX) je porastao 12,8% na 17,39 USD.

Rasprava o digitalnom euru

Naposljetku, u političkoj sferi ovaj tjedan nigdje u svijetu nije poduzeto mnogo dodatnih koraka prema regulaciji kriptovaluta, ali iz Bruxellesa su stigle neke zanimljive vijesti.

Europska središnja banka trenutno proučava izvedivost izdavanja vlastite kriptovalute – digitalnog eura. Euroskupina, koja uključuje ministre financija zemalja članica EU-a koje koriste euro (€), redovito se sastaje kako bi raspravljala o ovoj temi.

U svojoj posljednjoj razmjeni jesu Gotovo je Bilo koja valuta stvorena Projektom digitalnog eura Mora osigurati privatnost građanima EU-a Usklađen je s “drugim političkim ciljevima kao što su sprječavanje pranja novca, nezakonitog financiranja i utaje poreza te osiguravanje usklađenosti sa sankcijama.”

U utorak ponovno Europski parlament odgoditi Glasajte o zakonu o tržištima kripto imovine (MiCA) – jedinstvenom regulatornom okviru koji bi se, ako se usvoji, primjenjivao na kriptovalute u cijeloj federaciji. Glasovanje će se sada održati u travnju.

Ostanite u tijeku s novostima o kriptovalutama i svakodnevno primajte ažuriranja u svoju pristiglu poštu.

Source link

Leave a Comment