Ovi savjeti o prehrani stručnjaka pomoći će vam da učinkovito kontrolirate razinu šećera u krvi


Dijabetes: ovi savjeti stručnjaka o prehrani pomoći će vam da učinkovito kontrolirate razinu šećera u krvi

Svjesno birajte i jedite zdravo kako biste ostali u formi

Oni koji boluju od dijabetesa znaju da njihova prehrana treba biti ograničena i selektivna. Uostalom, kontrola dijabetesa je u vašim rukama. Trebali biste izbjegavati šećer i prerađenu hranu i napuniti svoje obroke zdravim alternativama. Osim lijekova, pravilna prehrana i način života mogu vam pomoći da ovo zdravstveno stanje držite pod kontrolom.

Što se događa kada imate dijabetes? U osnovi, dijabetes se javlja kada je razina glukoze ili šećera u krvi previsoka. Stoga trebate uzeti pomoć hrane i napraviti promjene u prehrani koje će vam pomoći da izbjegnete visoki šećer u krvi u tijelu. pravo? Kako bi razumjela važnost pravilne prehrane i načina života u upravljanju dijabetesom, nutricionistica Nmami Agarwal podijelila je video na Instagramu.

U naslovu je napisala: “Upravljanje dijabetesom: kako prehrana može pomoći u kontroli razine šećera u vašem tijelu!”

U videu ona objašnjava: “Ekstremna žeđ, učestalo mokrenje, rana koja ne zacjeljuje, između ostalog, znakovi su visoke razine šećera u krvi.” Ima trenutaka kada ste isprobali sve lijekove, ali vam je razina šećera visoka. U takvim prilikama, jeste li ikada pokušali s pravilnom prehranom i upravljanjem stilom života?

Sada se pitate kako dijeta može pomoći kada lijekovi ne mogu?

Naomi kaže: “Vaše tijelo ne dobiva šećer samo iz dodanog šećera. Zapravo, vaše tijelo dobiva šećer iz svake pojedine namirnice koju konzumirate, uključujući dal, roti, sabzi. Krajnji proizvod je glukoza/šećer.

Ona kaže da morate razumjeti znanost i odlučiti što biste trebali imati kada i kako izbjeći skokove glukoze. Dakle, samo lijekovi očito nisu dovoljni!

Nutricionist kaže da će savjetovanje sa stručnjakom i savjet o prehrani i načinu života pomoći. Vrlo brzo ćete vidjeti promjenu na sebi kada se počnete fokusirati na svoju prehranu i tako napravite potrebne promjene u načinu života.

Nmami Agarwal često na društvenim mrežama dijeli savjete vezane uz zdravlje i hranu. Navodi pet namirnica koje biste ove zime trebali uvrstiti u svoju prehranu. Prema njezinim riječima, Beni morate kušati jer je ova tradicionalna pundžapska hrana bogata željezom i magnezijem. Također održava vaše tijelo toplim. Jagak biste trebali kušati jer se pravi sa sjemenkama sezama. Gajak je pun kalcija i vitamina B kompleksa. Ghee je još jedna superhrana koju morate koristiti za pripremu zimnice kod kuće. Također, redovito uključite malo gheeja u svoje obroke. Jedite i sezonsko povrće i ono će vam pomoći da ostanete zdravi.

Svjesno birajte i jedite zdravo kako biste ostali u formi.

Izjava o odricanju od odgovornosti: ovaj sadržaj, uključujući savjete, pruža samo opće informacije. To ni na koji način nije zamjena za kvalificirano liječničko mišljenje. Za više informacija uvijek se obratite stručnjaku ili svom liječniku. NDTV ne preuzima odgovornost za ove informacije.

Istaknuti video dana

Volimo lansiranje trailera za Tu Jhoothi ​​​​Main Makkaar Shraddha-Ranbira

Source link

Leave a Comment