Ovo su najpopularnije dijete u svakoj državi


Siječanj je 2023. i prvi mjesec u godini je ujedno i najprometniji mjesec u godini za one koji traže dijetu. Stoga smo se ponovno obratili Google Adwords i Google Trends kako bismo dobili uvid u najnovije obrasce prehrane, trendove i najpopularnije dijete u svakoj državi.

Samo prošle godine Amerikanci su izvršili više od 600 milijuna pretraživanja povezanih s prehranom na Googleu (uključujući pretraživanja dodataka prehrani i vitamina), prema podacima Google Adwordsa, a siječanj je najprometniji mjesec u godini.


Također pročitajte: Poredak Arizone: 10 najboljih mjesta za život u 2022


Očito, ako ste ikada razmišljali o početku nove dijete početkom godine, niste jedini. Velik dio svijeta na Novu godinu gleda kao na vrijeme za promjenu načina života ili preuzimanje novih navika, a Google pretraživanja posvećena dijeti i prehrani na Novu godinu mogu biti dvostruko veća nego tijekom zadnjeg tjedna prethodne godine.

Općenito, zanimanje za dijetu konstantno opada sa svakom godinom, sve do sljedeće Nove godine.

Kako smo prikupljali podatke

Naše istraživanje temelji se na podacima Google Trends za 2022. Također smo bacili brzi pogled na pretraživanja o prehrani u prvih nekoliko dana siječnja 2023. i ona uvelike potvrđuju trendove za 2022.

Google prikuplja pretraživanja vezana uz dijetu na niti (u drugom značenju ketogena dijetaI vegetarijanstvoI MIND dijeta), koji uključuje sve ključne riječi povezane s tom temom. Na primjer, za Tema ketogene dijeteGoogle će izvijestiti o svojoj ocjeni popularnosti gledajući sve ključne riječi koje se odnose na keto, kao što su Keto receptiI Keto plan obrokaI Keto za početnikeitd.

Keto više nije omiljena dijeta u Americi

od 2018., Keto Bila je to najpopularnija dijeta u Americi, koja je držala tu titulu četiri godine zaredom, prema podacima Google Trendsa. Ali ovome je došao kraj vegetarijanac Ona je rangirana više od keto, i sada je najpopularnija dijeta u Sjedinjenim Državama.

Međutim, najčešća lokalna prehrana ovisi o tome gdje živite. Vegetarijanstvo je najčešće u obalnim državama i Distriktu Kolumbija. Oregon je na vrhu ljestvice popularnosti vegana u državi, a slijede ga Havaji, New York, New Jersey i Kalifornija.

U državama poput Utaha, Arizone, Sjeverne Karoline i New Hampshirea veganstvo je samo malo popularnije od keto. Ali u Mississippiju, Zapadnoj Virginiji, Dakoti, Alabami i Wyomingu, keto je najbolja dijeta sa velikom razlikom.

1. Vegetarijanska prehrana

Chef’s Pencil je mnogo puta izvijestio o meteorskom usponu veganstva, no njegova domaća i globalna popularnost prošle je godine lagano opala. Stoga smo bili iznenađeni kada smo vidjeli da je veganska prehrana osvojila krunu najpopularnije prehrane u Americi.

Popularnost vegana još uvijek je vrlo jaka, čak i ako se neke od njihovih prepoznatljivih namirnica sviđaju Vegetarijanski burger Nije tako popularan kao prije nekoliko godina.

Za mnoge njezine obožavatelje, vegetarijanstvo je više od obične prehrane – to je način života. Stoga pretraživanja vegana obično ostaju konstantno visoka tijekom cijele godine u usporedbi s drugim planovima prehrane. A s obzirom na to da su klimatske promjene i okrutnost prema životinjama još uvijek sve veća briga javnosti, veganstvo je tu da ostane. To ne znači da su drugi razlozi zbog kojih se ljudi okreću veganstvu manje važni, na primjer, njegove zdravstvene prednosti i možda zato što je (većina) veganske hrane jednostavno ukusna.

2. Ketogena dijeta

Iako je keto neupitna dijeta broj jedan u Americi godinama, njezina relativna popularnost zapravo opada u posljednje tri godine. Popularnost keta dosegla je vrhunac 2019. i od tada je u padu, prema podacima Google Trendsa.

Međutim, keto je bio toliko popularan da je, iako se broj njegovih obožavatelja smanjio, još uvijek bio popularniji od bilo koje druge dijete, sve do prošle godine.

Možda je jedan od razloga za njen pad popularnosti ozloglašenost koju je stekla tijekom godina, a mnogi mediji i stručnjaci za dijete nazivaju keto najgorom dijetom na svijetu.

3. Dijeta za promatranje težine

Unatoč sporom, ali stalnom padu popularnosti, WeightWatchers dijeta ostaje jedan od najpopularnijih programa prehrane u Americi. Vrhunac programa bio je u ranim 2010-ima, a iako je doživio ponovni uspon 2018., njegovi trenutni rezultati relativne popularnosti nisu ni blizu tako visoki kao oni u udarnim godinama, prema Google Trends.

4. Vegetarijanska prehrana

Rođak vegetarijanske prehrane, veganska prehrana, slijedi sličan obrazac kao veganstvo i manje je osjetljiva na sezonske trendove od drugih dijeta. Googleovi podaci pokazuju da se ljudi, nakon što počnu s veganskom prehranom, drže mjesecima, ako ne i godinama.

Međutim, Google Trends pokazuje da je vegetarijanstvo sve popularnije i da se o njemu sve više priča nego o vegetarijanstvu, unatoč tome što je restriktivnije u izboru hrane.

5. Povremeni post

Iako je isprekidani post popularan od 2012., isprekidani post je stvarno uzeo maha 2018. i postao druga najpopularnija dijeta u Americi 2020., prema podacima Googlea.

Unatoč opadanju popularnosti, čini se da se isprekidani post vraća, uz porast popularnosti 2022. i očit porast također 2023. godine.

6. Mediteranska prehrana

Poznata po svojim dobrobitima za zdravlje, mediteranska prehrana postala je popularna u posljednje četiri godine.

Mediteranska dijeta jedna je od rijetkih dijeta za koju se jednoglasno smatra da je dobra za vas. Dobro se hraniti i dobro brinuti o svom tijelu i umu posebno je važno tijekom hladnijih mjeseci i može vam pomoći pobijediti užasnu zimu.

metodologija

Naše istraživanje temelji se na podacima Google Trends za 2022. Također smo bacili brzi pogled na pretraživanja o prehrani u prvih nekoliko dana siječnja 2023. i ona uvelike potvrđuju trendove za 2022.

Google prikuplja pretraživanja vezana uz dijetu na niti (u drugom značenju ketogena dijetaI vegetarijanstvoI MIND dijeta), koji uključuje sve ključne riječi povezane s tom temom. Na primjer, za Tema ketogene dijeteGoogle će izvijestiti o svojoj ocjeni popularnosti gledajući sve ključne riječi koje se odnose na keto, kao što su Keto receptiI Keto plan obrokaI Keto za početnikeitd.Source link

Leave a Comment