Palača pomaže proširiti znanje i ujedinjuje Libanonce


CHANDLER – Libanonska hrana isprepliće se s kuhinjama istočnog Mediterana i drugih zemalja Bliskog istoka. Zbog toga većina stavki na jelovniku u Lebanese Palace nije posve jedinstvena.

Međutim, na jelovniku ima mnogo ukusnih i zasitnih stvari u mjestu koje je otvoreno kasno prošle jeseni, na jugoistočnom uglu Keren Wray Roada, iza Walgreensa, pokraj ulica New Yorka.

Kanaan Homsi pomaže u vođenju Libanske palače, koju opisuje kao obiteljski posao. Ne samo da je rad pomogao da se Chandelaires i drugi stanovnici East Valleyja upoznaju s libanonskom kuhinjom, već je pomogao i okupiti libanonske domorodce i one koji su putovali ili živjeli u regiji istočnog Sredozemlja.

“Jutros sam razgovarao s kupcem na arapskom i to je gotovo postala svakodnevica”, rekao je Al-Homsi. “Prije otvaranja restorana nisam imao pojma da u našem kraju ima toliko ljudi koji govore arapski.”

Bila je sreća što je bivša lokacija starog Teakwoods Bar and Grill bila dostupna, rekao je Homsi, stanovnik Chandlera.

“Imali smo sreće jer je mjesto bilo upražnjeno neko vrijeme u vrijeme kada smo bili spremni za početak rada”, rekao je Al-Homsi.

Al-Homsi je rekao da je on jedan od petero braće i sestara koji, zajedno sa svojim roditeljima, imaju određenu razinu predanosti libanonskoj palači. Ispričao je da se jedan od braće praktički rodio s kuhinjskim posuđem u rukama, a kuhao je cijeli život.

Sam Homsi je rođen u Arizoni, ali je ubrzo otišao živjeti u Libanon do svoje 13. godine. To mu je omogućilo da u ranoj dobi bude izložen različitim vrstama i stilovima libanonske kuhinje.

U maloj zemlji poput Libanona, rekao je, razlike u hrani nisu tako upečatljive kao morske obale i ravnice s fokusom na žitarice u velikoj zemlji poput Sjedinjenih Država. iste stavke.

“Radi se jednostavno o različitom začinjavanju jela, različitim začinima ili načinima kuhanja, od regije do regije”, rekao je. “Od cijele Grčke, do Sirije i tamo gdje smo bili, vidjet ćete mnogo sličnih jela.”

Jedno od mesa koje se intenzivno koristi u libanonskoj kuhinji je perad – posebno piletina. Nije iznenađujuće da su pileća shawarma među najpopularnijim stavkama na jelovniku Libanese Palace – i za poznate i za nepoznate potrošače.

“Ako East Valley i Phoenix čuju za jednu stvar koju nudimo ili za jednu hranu iz naše regije, to je pileća shawarma”, rekao je al-Homsi.

Shawarma se priprema tako da se meso nareže na tanke ploške, složi u stožasti oblik i peče kornet na sporo rotirajućem okomitom roštilju ili ražnju. Dok je piletina uobičajena i lako se može kupiti na veliko na Zapadu, janjetina, ovčetina, puretina, govedina ili teletina također se mogu kuhati na ovaj način.

Libanonska jela često su obilno prožeta češnjakom i maslinovim uljem, a jela su često prelivena limunovim sokom. Slanutak i peršin su glavne namirnice u Libanonu.

Dobro poznata jela koja se poslužuju u Libanonskoj palači uključuju šiš tauk, mesni kebab, gyros, baba ghanoush, falafel i još mnogo toga.

Važan sastojak mnogih libanonskih jela je humus, koji je pire od slanutka.

Al-Homsi je rekao da je bio ugodno iznenađen jer se činilo da je gotovo svaki pridošlica zadovoljan libanonskom kuhinjom. Malo tko pokušava reći da to nije za njih.

“Imamo puno ponovljenih poslova”, rekao je.

Homsi je rekao da pomaže uživati ​​u mogućnosti da ljudima donesete potpuno novu vrstu hrane.

“Volim opisivati ​​i kuhati nove stvari za ljude koje prije nisu probali”, rekao je Al-Homsi. “To je širenje uma kroz želudac.”

Al-Homsi je rekao da je jedan od najboljih osjećaja koji osjeća posluživanje istočnomediteranske hrane — koju nudi ograničen broj mjesta u dolini — onima koji su posjetili ili živjeli u tom dijelu svijeta.

Homsi je rekao: “Jedan od njih je rekao da ih naša hrana podsjeća na ono što je njegova teta nekada odrastala.” “Dobro je ljudima dati okus doma.”

Adresa hotela Lebanese Palace je 5965 W. Ray Road, apartman 20. Restoran ima opciju za van ili objedovati u restoranu, a možete ga dobiti na lebanese-palace.business.site ili 480-867-1772.

falafel,

libanonska hrana,

chandler,

Sat za gurmane

restoran,

shawarma,

piletina,

Novi posao

Source link

Leave a Comment