Patentna poezija: Ratovi za patente dolaze u Crypto | ionski zakon


Veritasium
Podiže tužbu protiv Circlea
u patentnom sporu

Jedan od prvih patentnih sporova povezanih s kriptovalutom vodi se na saveznom sudu u Teksasu.

Tvrtka za kriptovalute Veritaseum Capital tužila je Circle Internet Financial Ltd zbog navodne povrede patenta za trgovanje digitalnom imovinom.

Na web stranici Veritaseuma stoji da tvrtka “gradi tržišta kapitala ravnopravnih korisnika temeljena na blockchainu kao softver na globalnoj razini.”

Kako Svjetski časopis za intelektualno vlasništvo objašnjava,

Veritaseum omogućuje transakcije temeljene na blockchainu, peer-to-peer tržište kapitala kao što su kripto plaćanja, trgovanje ili “staking” (način zarađivanja nagrada za držanje određenih kriptovaluta).

Predmetni patent iz 2021. ide u prilog

Uređaji, sustavi i metode koji omogućuju stranama s malim ili nikakvim povjerenjem jedna u drugu da sklope i provedu sporazume o prijenosu vrijednosti koji ovise o unosu ili sudjelovanju treće strane, na proizvoljnim udaljenostima, bez specifičnog tehničkog znanja o temeljnim mehanizmima prijenosa ), izborno omogućavajući dijeljenje posrednika treće strane, zamjenu preobraćenika i preobraćenika, zamjenu termina, reviziju, popravak itd.

Veritaseum traži odštetu od najmanje 350 milijuna dolara. Kako prenosi Reuters, tvrtka je ranije podnijela tužbu protiv Coinbasea zbog navodnog kršenja istog patenta. Coinbase je odlučio odbaciti pritužbu.

Kako navodi Reuters,

Veritaseum je prethodno izdao VERI token. Godine 2019. njegov osnivač Reggie Middleton i dva subjekta Veritaseuma platili su američkoj Komisiji za vrijednosne papire i burze više od 9,4 milijuna dolara za namirenje optužbi za “lažnu shemu” prodaje tokena.

SEC ih je optužio za obmanjivanje ulagača o potražnji za tokenima i manipuliranje njihovim cijenama. Slučaj su riješili bez priznavanja ili negiranja optužbi.

Circle, sa sjedištem u Bostonu, prodaje stablecoin pod nazivom USDC. Kako objašnjava Investopedia,

Stablecoini su kriptovalute koje su vezane ili vezane za vrijednost valute, robe ili drugog financijskog instrumenta. Stablecoin ima za cilj pružiti alternativu visokoj volatilnosti najpopularnijih kriptovaluta, uključujući Bitcoin (BTC), zbog kojih su kripto ulaganja manje prikladna za popularne transakcije.

Međutim, “stabilne” valute nisu nužno stabilne.

Kako je izvijestio The Washington Post, u svibnju 2022. stablecoin nazvan TerraUSD, matematički dizajniran da bude vezan za dolar, doživio je krah.

Kao pošta Bilješke,

Ukupna vrijednost svjetske kriptovalute koju prati podatkovna tvrtka CoinMarketCap sada iznosi oko 850 milijardi dolara, što je pad od 3 trilijuna dolara prije godinu dana. Prosječna dnevna vrijednost poslova s ​​kriptovalutama pala je sa 131 milijarde dolara u svibnju na 57 milijardi dolara u prosincu — pad od više od pola…

Ova tužba samo je najnoviji izazov za industriju kriptovaluta, koja se trza od onoga što su neki nazvali “kripto zima”.

Kako je objavio Washington Post,

Prije godinu dana svijet kriptovaluta bio je u procvatu, s cijenama bitcoina i ethereuma na najvišoj razini svih vremena, slavnima koji su se spoticali jedni o druge hvaleći skupu digitalnu umjetnost, a logotipi blockchain kompanija krasili su sportske stadione i oglase za Super Bowl.

Ova era je gotova.

U protekloj godini, cijene kriptovaluta su se više nego prepolovile, obujam trgovanja je pao, a mnoge visokoprofilne tvrtke doživjele su krizu likvidnosti. Uhićenje na Bahamima Sama Bankmana Frieda, bivšeg izvršnog direktora donedavno jedne od najvećih i najuglednijih burzi kriptovaluta na svijetu, produbljuje osjećaj da je balon kriptovaluta konačno pukao, s milijardama dolara ulaganja ljudi. Obični, mirovinski fondovi, rizični kapitalisti i tradicionalna poduzeća.

Stručnjaci raspravljaju je li ovo samo ciklički pad, poput medvjeđeg tržišta na Wall Streetu, ili je to više ledeno doba.

Patentni slučaj je Veritaseum Capital LLC protiv Circle Internet Financial Ltd, američki Okružni sud za Istočni okrug Teksasa, br. 2: 22-cv-00498.


Kao i gornji haiku, volimo da naše objave budu kratke i slatke. Nadamo se da su vam ove informacije o veličini zalogaja bile korisne.Source link

Leave a Comment